x
Annonce
OB

OB's nye sportschef: - Jeg har skabt resultater og har indsigt i fodboldverdenen

Michael Hemmingsen vil i indkøringfasen som sportschef i januar gøre sin indflydelse gældende, hvis der er en konkret sag, hvor han kan bidrage med sin indsigt og viden. Foto: Michael Bager
52-årige Michael Hemmingsen er klar til at udfordre sig selv og klubben i sit nye sportschef-job i OB.

FODBOLD: Oppe i loungen sad bestyrelsesformand Niels Thorborg, Odense Sport & Events administrerende direktør Enrico Augustinus, sportsdirektør Jesper Hansen og den kommende sportschef Michael Hemmingsen om det runde bord og havde de store smil fremme.

Siden starten af december havde der været en dialog om det nye sportschef-job, der indebærer, at Michael Hemmingsen får det overordnede sportslige ansvar for den sportslige del af organisationen inklusive Superliga-holdet og akademiet.

Han møder ind på kontoret den 2. januar og skal resten af januar kigge Jesper Hansen over skulderen, indtil han som afgående sportsdirektør stopper 1. februar.

- Det er en fornuftig måde at gå til det på og så kan jeg suge til mig og komme ind i en rytme og få en god start, sagde Michael Hemmingsen til Sport Fyn, mens banen på Nature Energy Park lå ganske grøn og indbydende ude bagved.

- Men du er uden erfaring som sportschef...

- Jeg har haft alle de roller, som man overhovedet kan tænke sig i fodboldens verden fra at være aktiv spiller, anfører, assistent til at være cheftræner, og jeg har været ude omkring. Jeg har skabt resultater og har indsigt i fodboldverdenen. Jeg har været heldig og dygtig at få tingene til at ske, og det vil ikke være første gang, at jeg prøver noget nyt. Jeg har efterladt de klubber, som jeg har været i et bedre sted, end da jeg kom. Jeg ved meget om fodbold, og så er det ikke så tosset at være sportschef i en fodboldklub, siger Michael Hemmingsen.

- Vi skal løfte os endnu et hak. Vi betragter os selv som top seks-hold, og ser os fodboldmæssigt og styrkemæssigt sådan, at vi skal ligge der, hvor det sjove er. Jeg skal være med til at få tingene til at ske og få folk til at arbejde sammen om det. Det ligger i stillingen, at jeg skal vise vejen. Jeg er klar til at gøre tingene og vil skabe et miljø, hvor vi skal udfordre organisationen og hinanden.

- Hvordan er dit kendskab til trænerstaben?

- Jeg har fulgt med i, hvad Jakob Michelsen har udrettet og hvor han har været. Janus Blond har jeg arbejdet sammen med i Sønderjyske og det samme med Henrik Hansen, som jeg havde som spiller i Haderslev. Jeg har godt kendskab til begge to og også Lars Bjerring. Nogle kender jeg bedre end andre. Jeg skal finde ud af, hvor de er lige nu.

- Jakob Michelsen har en pragmatisk tilgang til spillet. Hvad siger du til det?

- Træneren i OB har ansvaret for, hvordan vi spiller på stadion. Og jeg håber, at vi hele tiden arbejder på at udvikle os, så vi kan blive stærkere og stærkere, så vi kan ændre nogle ting. Men jeg har det fint med at være pragmatisk. OB har gang i noget rigtigt fint og jeg skal ikke på nuværende tidspunkt definere noget andet. Det skal vi fortsætte med og hen ad vejen dygtiggøre os.

- Er det en fordel i jobbet at være OB'er?

- Der er noget arv, som jeg ikke alene bærer. Man kan sige, at jeg i min tid i klubben var med til at skabe en identitet og det kan føres videre. Siden er spillerne blevet bedre, de træner mere og på en anden måde, og man skal ikke blive alt for nostalgisk og tale for meget om dengang julen altid var hvid. Arven er vigtig, ja, men vi skal være med, når toget kører, siger Michael Hemmingsen, der havde en "fantastisk træner-tid" i Næstved indtil i foråret.

Han ligger i strid med sydsjællænderne, der mente, at man lod aftalen løbe ud til sommer, mens Hemmingsen omvendt mener, at han havde skrevet under med to år yderligere.

- Den sag kører sideløbende og bliver afgjort uden nogen indflydelse på mit nye job, sagde Michael Hemmingsen, der er glad for det nye anlæg i Ådalen, som ikke længere et så "Ipswich-agtigt", som en vis Bruce Rioch beskrev Ådalen i sin tid.

Michael Hemmingsen

Født 2. oktober 1967

Seniorkarriere:

BBB (1984-1986), Assens FC (1987), 1988-1993 (B1909), 1992-2005 (OB - 410 kampe).

Trænerkarriere:

OB assistent (2005-2007), OB midlertidig cheftræner (2007) og pokalvinder, OB assistent (2007-2009), cheftræner i Sønderjyske (2009-2011), Randers FC (2011-2012), FC Vestsjælland (2015), Næstved Boldklub (2017-2019).

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce