Annonce
Fødselsdag

Han lever af at se ind i fremtiden. Nu fylder han 60

Allerede i 1990'erne, som billedet er fra, beskæftigede Jesper Bo Jensen sig med fremtidsforskning. (Arkivfoto) Erik Jepsen/Ritzau Scanpix

Hvordan ser Danmark ud i morgen? Eller om 20 år?

Jesper Bo Jensen beskæftiger sig med forudsigelser, formodninger og fremskrivninger. Ikke bare for sjov. Nej, han lever af det.

Siden begyndelsen af 1990'erne har han holdt foredrag om fremtiden, og i dag er han direktør i virksomheden Fremforsk - Center for Fremtidsforskning.

Onsdag den 18. september fylder han 60 år.

Jesper Bo Jensen har en ph.d. i statskundskab samt postdoctorate studier fra Stanford University og har - inden han blev fremtidsforsker - blandt andet arbejdet med strategisk planlægning i den finansielle sektor.

Fødselaren betragter mennesker som den "usikre faktor" i fremtiden. Mens Jesper Bo Jensen ser den teknologiske udvikling som nogenlunde forudsigelig i de kommende år, er menneskers valg langt mere uforudsigelige.

Derfor er menneskers adfærd omdrejningspunktet for hans arbejde. Han beskæftiger sig blandt andet med fremtiden i forhold til forbrug, boliger og byudvikling, banksektoren, erhvervsudvikling og uddannelsessystemet.

Denne viden formidler han videre gennem foredrag, bøger og artikler.

Jesper Bo Jensen bor i Højbjerg ved Aarhus. Han er gift og har fire børn. /ritzau

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce