Annonce
Erhverv

Han giver gode råd om din privatøkonomi

Tonny Vest er ny skribent i avisens panel bag søndagens erhvervsklummer. Han vil især skrive om privatøkonomiske aspekter. Foto: Michael Bager
Tonny Vest er ny mand i avisens panel af skribenter, der hver søndag skriver en erhvervsklumme. Som formuerådgiver i Formuepleje A/S, der rådgiver om investering, har han et særligt fokus på privatøkonomi.

Odense: Selv om procenterne er små, når det handler om renter og afkast i disse tider, kan der være store forskelle på, hvem man vælger til at forvalte sin formue. Uanset om den er stor eller lille. Det ved Tonny Vest om nogen, han arbejder med det til hverdag som senior formuerådgiver hos firmaet Formuepleje A/S, der rådgiver om investering.

Tonny Vest debuterer i dag som klummeskriver her i avisen og indgår nu i det faste panel af skribenter, som hver søndag skriver en erhvervsklumme med hver deres særlige udgangspunkt. Tonny Vest vil i sine klummer beskæftige sig med aktuelle og principielle spørgsmål omkring især privatøkonomi.

Han er bankuddannet og har arbejdet inden for området i over 30 år. I år er han tiltrådt en ny stilling i Formuepleje A/S, som har hovedkontor i Aarhus og en stor afdeling i Hellerup, mens Tonny Vest skal opbygge en base for Formuepleje på Fyn.

- Vi rådgiver om kapitalforvaltning i bred forstand og har både private og virksomheder som kunder. Vi både investerer folks penge og leverer ren rådgivning, fortæller han.

Tonny Vest

52 år, bor i hus i Næsby, gift med Mette og har to voksne børn.

Baggrund: Bankuddannet, exam. erhvervsassurandør, HD i finansiering og master IT.

2005-2009, porteføljemanager i Fionia Bank.

2009-2014, selvstændig lean konsulent og tilknyttet et par konsulenthuse.

2014-2019, kapitalforvalter og forretningsudvikler i Lån & Spar Bank.

2019-, senior formuerådgiver i Formuepleje A/S med fokus på Fyn.

Har stillet op til byrådsvalg i Odense to gange for Liberal Alliance uden at blive valgt.

Ikke politisk aktiv mere.

Tag de rationelle briller på

Et af de spørgsmål, Tonny Vest ofte får stillet i sit møde med kunderne, er, hvad han mener om de negative renter. Hvornår begynder renten at stige igen, lyder spørgsmålet ofte. Til det svarer han:

- Jeg tror, vi ser negative og meget lave renter de næste fem-seks år. Jeg kan ikke se nogle tegn på, at renten skulle stige nævneværdigt, men jeg erkender også, at langt de fleste af dem, der har udtalt sig om renten gennem de sidste 7-8 år har taget fejl. Så man ved jo aldrig, men mit bedste bud nu er altså negative renter - og i hvert fald meget lave - så langt øjet rækker.

- Et andet spørgsmål, du ofte må få, er vel, om det er en god idé at skifte bank. Hvad svarer du her?

- Generelt lægger folk for meget i, at de skal have en personlig relation til deres bankrådgiver. Det skal man ikke nødvendigvis, men hvis man har en god personlig relation, skal man være opmærksom på, at det ikke skygger for meget for de rationelle briller. Brug købmandsskab og spørg ind til tingene. Og hvis det handler om investeringsrådgivning, er det altid en god idé at få svar på, om rådgiveren nu også investerer på samme måde selv, som han råder kunden til at gøre.

Netop det spørgsmål tager Tonny Vest op i sin første klumme i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce