Annonce
Jubilæum

Han frøs om fingrene: Vagn lagde murerskeen og kan nu fejre 40-års jubilæum på Svendborg Rådhus

Det avr for koldt at være murer, så Vagn Hansen søgte og fik arbejde i borgmesterforvaltningen i Svendborg. Søndag kan den sydlangelandske HR-konsulent fejre 40-årsjubilæum. Pressefoto
Da det blev vinter og for koldt for Vagn Hansen at være murer, søgte han en stilling i Svendborg Kommune og fik den. Søndag har han været ansat i 40 år, de senere år som HR-konsulent.
Annonce

Efter at have uddannet sig til kontorassistent i den tidligere Sydlangeland Kommune fik Vagn Hansen et job som murer.

Men da vinteren nærmere sig, og temperaturen kom ned på de encifrede grader, blev det alligevel for koldt, ville han indenfor igen og sendte flere ansøgninger afsted.

Fra Bagenkop sendte han ansøgninger til flere forsikringsselskaber, ligesom borgmesterforvaltningen også modtog et brev fra Vagn Hansen. Få dage efter blev han tilbudt nyt job og kunne den 1. december 1979 bytte murerskeen ud med kuglepen.

Siden da har Vagn Hansen bestredet en række forskellige job i Svendborg Kommune. Han fik ansvaret for journalisering i borgmesterforvaltningen, ligesom han arbejdede med kommunens forsikringer.

Efter nogle år skiftede han til økonomisk forvaltning, hvor han blandt andet arbejdede med bogholderi og regnskab i en periode, hvor kommunen ikke fattedes penge.

- Jeg kan huske, at jeg forhandlede med vores pengeinstitut om indskudsmidler, hvor det lykkedes os at få en rente på 35 procent, mod at vi satte et millionbeløb i banken, erindrer den nu 61-årige med et smil.

I 1994 skiftede Vagn Hansen atter jobmæssigt spor, da han under landsstævnet fik øje på en stillingsannonce i den daværende løn- og personaleafdeling.

Da landsstævnet var overstået, kunne han sætte sig i stolen som uddannelseskonsulent med ansvar for alle de ansattes uddannelser i Svendborg Kommune og for at sørge for, at kommunen udbød de interne og eksterne kurser, som medarbejderne havde brug for.

- Kort efter blev jeg så også ansvarlig for eleverne, og det har jeg været siden, fortæller Vagn Hansen, der også har undervist internt i kommunen og på handelsskolen i Svendborg.

Undervisning er stadig en del af jobbet som HR-konsulent i HR-afdelingen i Svendborg Kommune, ligesom han gennem mange år har været en af kommunens ”valggeneraler” med ansvar for optælling af stemmerne.

Forberedelserne til næste kommunalvalg i 2021 er allerede i gang, og både på valgnatten og dagligdagen på rådhuset er der stor sandsynlighed for, at Vagn Hansen støder på sin lillebror, som tidligere har beskæftiget sig med børn og unge som pædagogmedhjælper, håndboldtræner, folkeskolelærer og UU-vejleder.

Han er socialdemokrat og hedder Bo Hansen og blev som bekendt valgt som borgmester ved det seneste kommunalvalg.

For sit eget vedkommende har Vagn Hansen dog aldrig haft lyst til at gå samme vej som sin lillebror.

- Jeg har aldrig været så interesseret i politik, at jeg ville vælge den vej. Det har Bo gjort, siger Vagn Hansen, mens min søster og jeg har valgt den administrative vej, siger han og tilføjer, at hans ældste bror er pensioneret fisker.

Vagn Hansens søster hedder i øvrigt Jani Hansen og er i øjeblikket konstitueret kommunaldirektør i Langeland Kommune.

Udover sine 40 år i Svendborg Kommune har Vagn Hansen også været aktiv både på grønsværen og i bestyrelseslokalet i Tåsinge FB som spiller, træner og i en årrække formand.

Aktiv i Sportens Venner på Tåsinge har han også være gennem årene, mens fritiden i dag bliver brugt på familie og gode venner og på at løbe i Kogtved-området, hvor han bor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce