Annonce
Fodbold

Han er født i fodboldens tegn

Typisk for Christoffer Hermansen i blåt. Han går aldrig af vejen for at gribe ind i en kompliceret duel. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Næsbys 27-årige forsvarskæmpe Christoffer Hermansen har stadig den der følelse af, at et kampresultat kan influere på humøret hele weekenden.

FODBOLD: Han er decideret født ind i fodbold. Christoffers Hermansens far Tonny, der nu er head of coaching i OB, bragte ham til spillet i TPI og senere i Næsby, der er blevet forsvarskæmpens andet hjem.

- Der er det der Næsby-dna, som gør, at vi ikke falder sammen efter den periode, vi har haft i de første kampe i 2. division. Vi har et sammenhold, som er upåvirket og derfor har jeg nogenlunde ro i maven, siger Christoffer Hermansen til Sport Fyn, inden han skal til et møde hos sin arbejdsgiver Ernest & Young, hvor han i sommer blev forfremmet til "senior associate".

Han vejleder populært sagt ledere, når de skal købe eller sælge deres virksomheder. Hermansen griner, når Sport Fyn sammenligner ham med Robert Geres kyniske ageren i filmklassikeren "Pretty Woman".

- Ja, det er lidt i den boldgade, og jeg elsker mit job. Vi hjælper små- og mellemstore virksomheder i hele Danmark. Hvis hr. Jensen har drevet en virksomhed i 30 år og der ingen er i familien til at overtage, så hjælper vi ham i hele processen med at sælge, tilføjer Christoffer Hermansen.

- Der er forståelse i truppen for, at jeg kan misse en træning på grund af et møde og træner Kristoffer Johannsen ved, at jeg så giver den en ordentlig skalle på et andet tidspunkt. Jeg har stadig det der med, at mit humør hele weekenden afhænger af, hvordan det er gået os. Det tænder mig og Næsby er mit andet hjem, siger Christoffer Hermansen, der med Max Nielsen, Martin Lund, Kasper Høst og Emil Thomsen også har private venskaber med nuværende eller tidligere Næsby-spillere.

- Jeg er fodbold- og konkurrencemenneske helt ind til benet, så jeg har ingen planer om at stoppe.

Som senior har Hermansen kun spillet i FC Svendborg ud over Næsby efter ungdomsperioden på akademiet i FC Midtjylland, Esbjerg og FC Fyn.

- Målet for mig var at tage steppet videre, men min civile karriere kom til at betyde meget og det har præget mine valg. Jobbet går ikke 100 procent hånd i hånd med fodbolden. Jeg kører direkte fra jobbet til træning og nogen gange tilbage igen om aftenen.

Annonce

ØVRIGE OPGØR i 2. DIVISION

Lørdag, 14.00, Middelfart-Brabrand

Det er et vigtigt opgør i 2. divisions sub-top. Brabrand er et point efter Middelfart, der igen er tre og to point efter Aarhus Fremad og AB. Middelfart slikker sår efter nederlaget til Aarhus Fremad og mødet med Brabrand er retnings-visende for opryknings-mulighederne senere på sæsonen. Brabrand var et point fra et rykke op i sidste sæson og har kun tabt en af otte kampe hidtil. Middelfart skal hævne sidste sæsons 3-2-nederlag i en udekamp, hvor Middelfart lå til at vinde med en 2-1-føring kort før tid.

Søndag, 13.00, Jammerbugt-Dalum

Hvis Dalum skal med i oprykningsspillet, så er Jammerbugt muligvis et af de hold, der skal holdes bag forstads-odenseanerne. Jammerbugt har vundet to, spillet fem uafgjorte og tabt en kamp i denne sæson. Dalum har Frederik Humlegaard tilbage efter karantæne og Alexander Molberg og Lukas Talbro skulle være klar efter sygdom. Alexander Nicolajsen er tvivlsom.

Mere modent i Aarhus

Christoffer Hermansen erkender inden lørdagens hjemmekamp mod Thisted, at starten i 2. division har været - overraskende - svær for Næsby.

- Efter halvandet år med lutter gode resultater blev det svært. Men bortset fra første halvleg mod Middelfart har vi i mange kampe vist gode takter, men er blevet straffet hårdt for småfejl, vi kunne slippe afsted med i Danmarksserien. Den primære årsag til vores dårlige start er, at vi har lukket alt for mange mål ind - nærmest tre mål i snit, mener stopperen.

- Fysiologisk er vi på niveau med de andre hold, men nederlagene har sat sig. Vi havde måske for kort tid til at få armene ned efter oprykningen og blev lidt for tilfredse. Men vi skal også vænne os til en ny række. Paradokset er, at i sejren i sidste uge mod VSK Aarhus var vi rent fodboldmæssigt ikke særligt gode. Men vi spillede mere voksent og modent. Vi lagde bolden ned bag deres kæde eller sparkede boldene væk. På den måde var det en god kamp for os, selv om vort hold er designet til at have bolden meget, fordi vi ikke har de store klepperter. Men det er godt at kunne spille kynisk i perioder, hvor man er ved at spille sig ihjel, mener Christoffer Hermansen.

Næsby-Thisted fløjtes op kl. 14.00 på Alpi Arena.

- Thisted har været svingende som nedrykker fra 1. division, men de har altid et stærkt hold og spiller også et miks af fysik og omgang med bolden. Forhåbentlig kan vi bringe vores gode oplevelse mod VSK videre til vor hjemmebane, hvor vi normalt har været svære at slå, sluttede Hermansen, inden han gik til møde uden den dumme advokat i fra "Pretty Woman".

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce