Annonce
Navne

Han er dobbelt Cavlingvinder

Anders-Peter Mathiesen og hans hund Mikkel.

Fødselsdag 50

Annonce

Det er selvsagt de færreste journalister, der oplever at få den fornemste danske journalistpris, Cavling-prisen. Anders-Peter Mathiasen er en af de meget få journalister, der har fået prisen mere end en gang. Og hvem ved, måske får han på et tidspunkt en til, for Anders-Peter Mathiasen har forhåbentligt mange gode journalistår i sig endnu. I dag fylder han 50 år.

Anders-Peter Mathiasen er født i Århus. Han voksede op i Herning og nåede at tage bifag i historie fra Århus Universitet, før han blev journalist i 1986. Han har arbejdet på TV-avisen, Jyllands-Posten og Politiken, men det er som journalist på Ekstra Bladet, han fik Cavling-prisen både i 1989 og i 2005. Begge gange fik han prisen for afsløringer, der kastede et dårligt lys over politiets arbejde.

I 1989 afdækkede Anders Peter Mathiasen sammen med kollegaen Jeppe Juhl en lang række misforhold i Stadsarkitektens Direktorat under Københavns Kommune.

Den principielle sag var blevet henlagt af politiet og af de kommunale myndigheder.

I 2005 blev Anders Peter Mathiasen igen Cavling-vinder, da han sammen med tre andre journalister i tv-indslag og artikler afdækkede, hvordan politiet havde gjort brug af eks-rocker og mord-medskyldig Dan Lynge som meddeler.

Anders-Peter Mathiasen har også modtaget Victor Andreasen-prisen og Kristian Dahl Legatet. (ritzau)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce