Annonce
Navne

Han er altid på vandet

Sejleren Kim Haugaard, Nyborg, med aluminiumsraceren, "Aluine" i baggrunden.

40 år: Sejleren og riggeren Kim Haugaard, Strandvejen 17, Nyborg fylder 40 år lørdag.

Kim Haugaard er en af Fyns kendteste og mest vindende kapsejlere.

Han har sejlet siden barndommen, og i sommerhalvåret befinder han sig mere på vandet end på land.

Også professionelt handler det om skibe. Han har arbejdet en årrække for Aluboats i Nyborg og er nu ansat som rigger hos Bådkommisæren i Kerteminde.

Men det er i cockpittet på en sejlbåd, han trives allerbedst, og det er utroligt, hvad han kan nå på en sæson som skipper på sin egen hjemmebyggede fartmaskine, Aluine, eller som gast eller rorsmand i forskellige andre fartøjer.

Sidste sommer var han blandt andet gast hos en anden kendt Nyborg-sejler, Dorthe O. Jensen, han vandt Fyn Rundt fra Bogense i Aluine, vandt DM i X-99 som gast for Bo Silko, og blev nummer tre ved VM i samme båd, vandt DM i 806 med Martin Staal, blev nordisk mester med Christian Groth i X-35.

Kim Haugaard var desuden skipper, da et hold fra Bådkommisæren vandt DM i firma-sejlads. Sejren i sejladsen, der hedder BMW Børsen Sailing Cup, betyder, at Kim Haugaard og besætningen skal til deltage i sejladser i Dubai, Miami og Sydafrika i år.

Ind imellem får Kim Haugaard også tid til at sejle med kammeraterne i Nyborg. Han deltog i efteråret i Nyborg Sejlforenings Vresen Rundt, hvor han dog undervurderede blæsevejret og mistede hele riggen.

Åbent hus i Nyborg Sejlforening, Griffensund, fra klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce