Annonce
Odense

Morten begyndte i kommunen som studentermedhjælper: Nu er han ny by- og kulturdirektør

41-årige Morten Møller Iversen blev på byrådsmødet onsdag aften udnævnt som ny direktør for By- og Kulturforvaltningen, hvor han skal stå i spidsen for blandt andet biologer, rengøringsassistenter og byggesagsbehandlere. Foto: Odense Kommune/ Thomas Morkeberg
Han har gennem årene været ansat i Odense Kommune både som studentermedhjælper, direktionsassistent og afdelingschef, og nu har byrådet valgt 41-årige Morten Møller Iversen som ny direktør for By- og Kulturforvaltningen.
Annonce

Odense: Han begyndte som studentermedhjælper i Odense Kommune i december 2003.

Og onsdag - en novemberaften i 2020 - pegede et enigt byråd så på den nu 41-årige Morten Møller Iversen som ny direktør for By- og Kulturforvaltningen.

- Da jeg i 2003 skulle til samtale om jobbet som studentermedhjælper, krydsede jeg den store vej Thomas B. Thriges Gade, og nu har byomdannelsesprojektet lige fået Arkitektforeningens pris Æreskalejdoskopet. Der er virkelig sket noget på de år, konstaterer Morten Møller Iversen.

Han kalder direktørjobbet for en "fuldstændig unik stilling i landets tredje største by".

- By- og Kulturforvaltningen er ikke en af de store forvaltninger i Odense Kommune, men den har en enorm stor indflydelse på byens udvikling. Og jeg glæder mig til at være med til at udvikle byen og kulturen yderligere, siger Morten Møller Iversen.

Med et par enkelte afstikkere til henholdsvis Servicestyrelsen og BDO Consulting har han siden ansættelsen i 2003 været 12 år i Odense Kommune. Han har haft titler som direktionsassistent, kontorchef, stabschef, afdelingschef og siden sommerferien konstitueret direktør for By- og Kulturforvaltningen. Men nu kan han altså stryge den konstituerede del af titlen.


Det er det da fantastisk, at man kan gå fra at være studentermedhjælper i kommunen til 17 år senere at blive direktør i en forvaltning.

Christoffer Lilleholt (V), by- og kulturrådmand


Hvad er den sværeste opgave, der ligger og venter på dit bord?

- Jeg ved ikke, om det er det sværeste, men noget af det vigtigste er, at vi skal blive klogere på at lytte til vores borgere og vores virksomheder og løbende udvikle byen sammen med dem, understreger han.

- Vi har rigtig dygtige fagmedarbejdere, men vi kan komme til at lukke os om det faglige.

Annonce

Stærkt ansøgerfelt

Morten Møller Iversen er nu direktør for et bredt spænd af medarbejdere, der blandt andet tæller biologer, rengøringsassistenter, byplanlæggere, bibliotekarer, ingeniører og byggesagsbehandlere.

Og fra et af de andre ansigter i forvaltningen, by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V), er mængden af pæne ord om direktøren stor.

- Han er en af de dygtigste embedsmænd, jeg har arbejdet sammen med. Han er ekstremt flittig, har en enorm ildhu og stor loyalitet, fremhæver Lilleholt.

- Og så er det da fantastisk, at man kan gå fra at være studentermedhjælper i kommunen til 17 år senere at blive direktør i en forvaltning. Vi har talenter, vi kan være stolte af.

Ifølge Christoffer Lilleholt er Morten Møller Iversen valgt ud fra "et ekstremt stærkt ansøgerfelt".

- Og vi havde fire til sidste-samtale. Det er relativt mange, siger Lilleholt.

Morten Møller Iversen er uddannet cand.scient.pol fra Syddansk Universitet, han er gift og far til to.

På direktørposten afløser han Anne Velling, der før sommerferien fik nyt job som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce