x
Annonce
Udland

Hamas hackede israelske soldater med fotos af kønne piger

Mohammed Salem/Reuters
Hamas-hackere angreb soldaters telefoner via profiler, som tilsyneladende tilhørte unge, kønne kvinder.

Tusindvis af israelske soldater har fået deres telefoner hacket af den palæstinensiske gruppe Hamas. Det siger en talsmand for den israelske hær.

Annonce

Den militære talsmand Jonathan Conricus siger, at det umiddelbart lykkedes for hæren at forhindre gruppen i at få adgang til vigtige informationer.

- Men dette er fortsat ved at blive vurderet, siger han.

Ved hackernes angreb var der blevet oprettet en række profiler på sociale medier. Profilerne, som tilsyneladende tilhørte unge, kønne kvinder, tog kontakt til israelske soldater.

Når soldaterne reagerede, blev der etableret en kontakt, og de blev opfordret til at udveksle billeder, som dog ville forsvinde i løbet af 30 sekunder. I denne forbindelse blev soldaterne overtalt til at downloade apps med skadelig software.

Ifølge talsmand Conricus er det mindst tredje gang, at Hamas har forsøgt at hacke soldaters telefoner ved hjælp af sociale medier. Men han pointerer, at det seneste forsøg har været langt mere sofistikeret end de to første.

- De bliver selvfølgelig bedre og bedre til deres spil, siger Conricus og tilføjer:

- For at virke mere overbevisende og forklare deres opdigtede personers dårlige hebraiske grammatik, fik soldaterne at vide, at kvinderne var jødiske indvandrere.

De falske profiler brugte også stemmeoptagelser af kvinder, som sagde korte sætninger på hebraisk på forskellige sociale medier som Facebook, WhatsApp, Instagram og Telegram. Også hebraisk slang blev anvendt af hackerne.

Hamas og Israel har udkæmpet tre krige siden 2008. På det seneste har den islamistiske bevægelse dog gradvist indført en form for uformel våbenhvile med Israel.

Ifølge den israelske hær skal palæstinensere have forsøgt på noget lignende i juli 2018.

Hamas, som kontrollerer Gazastriben, har ikke kommenteret sagen.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce