Annonce
Middelfart

Halvvejshus skal i stedet huse voksne: Kommunen dropper et af to tilbud til unge misbrugere

Halvvejshuset på Værkstedsvej i Middelfart har de seneste år fungeret som botilbud til unge misbrugere, der efter endt afrusningsforløb var på vej ud i samfundet igen. Per 1. januar 2022 ændres målgruppen til voksne, som ikke nødvendigvis formår at kvitte deres misbrug. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Middelfart Kommune omdanner det ene af de to halvvejshuse, som tidligere husede unge misbrugere. Per 1. januar skal det ene i stedet benyttes af voksne misbrugere.

Middelfart: Det er slut med mere end ét halvvejshus til kommunens unge misbrugere. I stedet skal det ene af de to huse bruges til at huse stof- og alkoholmisbrugere over 18 år. Det fortæller Tove Tørnes, der er stedfortræder for social- og velfærdschef Henrik Mott Frandsen.

Lige nu står begge huse tomme, da kommunen er ved at omlægge dem. Ifølge Tove Tørnes indebærer det, udover en omgang maling, at de to tilbud skal lægges ind på Tilbudsportalen.dk, hvor alle tilbud, landets kommuner køber pladser på, skal fremgå.

- Ligger de ikke der, må kommunen ikke anvende dem, forklarer hun.

Annonce

1. januar 2022 genåbner de to huse. Huset på Mirabellegrenen, som har plads til tre beboere, fortsætter som halvvejshus for unge misbrugere mellem 18 og 30 år, der har været igennem et afrusningsforløb og har brug for støtte i en kortere periode.

Huset på Værkstedsvej, som har plads til fem beboere, skal derimod huse misbrugere over 18 år, som ikke nødvendigvis formår at kvitte deres misbrug. Målgruppen er blandt andet personer, som ellers bor på eksempelvis forsorgshjem eller på gaden. De kan bo i huset et til to år og skal så videre til egen bolig.

Ingen smidt ud

Ifølge Tove Tørnes er ingen beboere blevet smidt ud.

- Folk er flyttet ud, fordi de er kommet videre, og vi har ikke flyttet nye ind, og derfor har det stået tomt et par måneder, siger hun.

Når husene genåbner til januar, er det ikke længere Rusmiddelcentret, der visiterer beboere til husene, men derimod kommunen. Det betyder, at beboerne ikke kun skal understøttes af personale fra Rusmiddelcentret men også fra kommunen i form af eksempelvis socialpædagoger og medarbejdere fra jobcentret.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Balladen om Killerup fortsætter: Erhvervsmand vil frifindes for injurier og fremlægger hidtil ukendte tal

Odense For abonnenter

Julen er reddet: Mor og datter stod frem med deres historie - dagen efter sendte en fremmed læser dem penge - Jeg græd af taknemlighed

Kerteminde

Havde sat næsen op efter to nye cykelstier: Men staten vendte tommelfingeren ned til dem begge

Assens For abonnenter

Der er søgt om 19 millioner til højvandssikring af byen: Men hvornår kan vi egentlig forvente, at byen er sikret mod oversvømmelse?

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Martin fra Svendborg satte en dåse tun til salg for 35 kroner: Den blev solgt - nu lever han af det

Debat

Folkeskolereformen har fejlet - det skal vi rette op på

Assens

Coronaramt familie kommer med opråb efter smitteudbrud i byen: - Hjælp hinanden i stedet for at dømme hinanden

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Odense

Flot at se på: Juletræet tændes søndag

Kultur For abonnenter

Torsdag med flammende hjerter: Folkeklubben debuterede på Magasinet med maner

Assens

22 højteknologiske lysmaster udsat for hærværk på ny cykelsti til 16,5 millioner: - Det er på godt dansk træls

Annonce