Annonce
Faaborg-Midtfyn

Halvvejs rundt om Danmark: Nu vil han svømme over Kattegat

Den klart hårdeste del af Lars Simonsens Danmark Rundt-projekt, svømmer han nok ind i på lørdag, hvor han vil svømme fra Øer ved Ebeltoft til Sjællands Odde. Foto: Søren Nørgaard

Eventyreren Lars Simonsen har svømmet 721 km i åbent vand. Nu venter 36 km nonstop mellem Ebeltoft og Sjællands Odde

Svanninge: Lars Simonsen, Svanninge, er mere end halvvejs gennem den store udfordring, han har sat sig selv, nemlig at svømme hele vejen rundt om hele Danmarks kystlinje - dog uden at runde Bornholm. Nu venter kongeetapen, en 36 km lang non-stop-tur over Kattegat fra Ebeltoft til Sjællands Odde.

Lige nu er den 41-årige eventyrer hjemme for at få lidt afslapning til de hårdt prøvede skuldre hos familien, hustruen Suzi og børnene Tiuri og Liva, i Svanninge. Herfra tjekkes vejrudsigten ret intenst.

Jeg er jo blevet meget stærkere, end dengang jeg startede, især i skuldrene, men jeg er da rigtig spændt, for det er en stor udfordring, både fysisk og mentalt.

Rekord-svømmer Lars Simonsen, Svanninge

Eventyr-familien

Text Preview

Far Lars Simonsen, 41, mor Suzi Oud, 40, og børnene Tiuri, 11, og Liva, 9, kaster sig ud i det ene forrygende rejseprojekt efter det andet: To måneder på cykel gennem Australien, fire en halv måned på ski gennem USA og Canada, fire måneders backpacking gennem Sydafrika, eller halvandets års tur, 7200 km fra København til Istanbul i kajak.

Lige nu har Lars Simonson tilbagelagt 721 af rundt regnet 1300 km svømmetur langs Danmarks kyster. De 36 km over Kattegat er turen længste udfordringer.

Han regner med at svømme ned gennem Øresund, rundt om Sydhavsøerne og slutte af ved Flensborg Fjord. Målet er at nå resten af distancen i år.

Vesterhavet gav Lars Simonsen de største udfordringer, men der er stadig lang vej til Flensborg Fjord, hvor den 1300 km lange tur stopper. Foto: Søren Nørgaard

Nu eller aldrig

Drømmescenariet er en vestenvind, der ikke er alt for hård.

- Det ser ud til, det bliver på lørdag, og jeg er klar. Jeg bliver aldrig mere klar. Det er nu eller aldrig, siger Lars Simonsen, der stort set ikke kunne svømme for et år siden.

I december kunne han lige klare 50 meter. På turen rundt om Danmark, hvor han nu har svømmet 721 af de cirka 1300 km, er det længste, han har svømmet på én dag, 18,8 km. Nu venter altså en tur på 36 km.

- Jeg har bare lagt mærke til, at hvis jeg en dag skal svømme seks km, så får jeg ondt af mig selv, når jeg har svømmet de fem, og skal jeg svømme 15 km, får jeg ondt af mig selv efter de 13. Det er små, psykologiske spil, der kører inde i hovedet, og dem har jeg lært at håndtere ved at sætte mig små delmål og så havde mit fokus på at nå dem, forklarer han.

På turen fra Øer ved Ebelfoft mod Gniben på Odden får han følgeskab af open-water svømmeren Per Christensen, Frederikshavn, der for kort tid siden svømmede fra Frederiskhavn, forbi Skagen og op til Grenen, en tur på 46 km. Desuden er tre venner med i en følgebåd. Simonsen håber, han kan gå i land på Sjællands Odde efter 15-20 timer i vandet.

- Jeg er jo blevet meget stærkere, end dengang jeg startede, især i skuldrene, men jeg er da rigtig spændt, for det er en stor udfordring, både fysisk og mentalt, siger han.

Dem har der i forvejen været mange af, siden han i starten af juni svømmede fra Vidå-slusen og op langs Vestkysten.

Annonce

Lettelse ved Grenen

- Det var en kæmpe lettelse at runde Grenen, der må være samme følelse en bjergbestiger har, når han når bjergets tinde. Der var dage i Vesterhavet, hvor jeg kun nåede tre km. Det var hårdt bare at svømme ud fra stranden, og det var hårdt i de to meter høje bølger. Det var tidspunkter, hvor jeg spurgte mig selv, og jeg alligevel havde givet mig selv en opgave, der var for stor, fortæller han.

Værst synes han dog det er at undvære familien i længere perioder ad gangen:

- Det er jo et kæmpe ego-projekt, jeg har kastet mig ud i, og jeg er taknemmelig for familiens opbakning. Men det ikke alene min oplevelse. Min mor har gået 5-600 km på stranden og sejlet et par hundrede km i kajak, og vi har haft en fantastisk tid sammen, som også er meget værdifuld, og det afsavn, familien og jeg lider ved at være fra hinanden nu, gør, at vi nyder samværet med større intensitet, når vi er sammen, siger han.

Lars Simonsen regner med, at den 1300 km lange tur vil give ham afsæt til foredragsvirksomhed og måske en bogudgivelse.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Navne For abonnenter

Dødsfald: Søren Peder var først fodermester, men endte som bedemand

Nyborg

Amok på offentlige toiletter: Politiet jagter gerningsmænd bag groft hærvæk

Annonce