Annonce
Faaborg-Midtfyn

Halvvejs rundt om Danmark: Nu vil han svømme over Kattegat

Den klart hårdeste del af Lars Simonsens Danmark Rundt-projekt, svømmer han nok ind i på lørdag, hvor han vil svømme fra Øer ved Ebeltoft til Sjællands Odde. Foto: Søren Nørgaard

Eventyreren Lars Simonsen har svømmet 721 km i åbent vand. Nu venter 36 km nonstop mellem Ebeltoft og Sjællands Odde

Svanninge: Lars Simonsen, Svanninge, er mere end halvvejs gennem den store udfordring, han har sat sig selv, nemlig at svømme hele vejen rundt om hele Danmarks kystlinje - dog uden at runde Bornholm. Nu venter kongeetapen, en 36 km lang non-stop-tur over Kattegat fra Ebeltoft til Sjællands Odde.

Lige nu er den 41-årige eventyrer hjemme for at få lidt afslapning til de hårdt prøvede skuldre hos familien, hustruen Suzi og børnene Tiuri og Liva, i Svanninge. Herfra tjekkes vejrudsigten ret intenst.

Jeg er jo blevet meget stærkere, end dengang jeg startede, især i skuldrene, men jeg er da rigtig spændt, for det er en stor udfordring, både fysisk og mentalt.

Rekord-svømmer Lars Simonsen, Svanninge

Eventyr-familien

Text Preview

Far Lars Simonsen, 41, mor Suzi Oud, 40, og børnene Tiuri, 11, og Liva, 9, kaster sig ud i det ene forrygende rejseprojekt efter det andet: To måneder på cykel gennem Australien, fire en halv måned på ski gennem USA og Canada, fire måneders backpacking gennem Sydafrika, eller halvandets års tur, 7200 km fra København til Istanbul i kajak.

Lige nu har Lars Simonson tilbagelagt 721 af rundt regnet 1300 km svømmetur langs Danmarks kyster. De 36 km over Kattegat er turen længste udfordringer.

Han regner med at svømme ned gennem Øresund, rundt om Sydhavsøerne og slutte af ved Flensborg Fjord. Målet er at nå resten af distancen i år.

Vesterhavet gav Lars Simonsen de største udfordringer, men der er stadig lang vej til Flensborg Fjord, hvor den 1300 km lange tur stopper. Foto: Søren Nørgaard

Nu eller aldrig

Drømmescenariet er en vestenvind, der ikke er alt for hård.

- Det ser ud til, det bliver på lørdag, og jeg er klar. Jeg bliver aldrig mere klar. Det er nu eller aldrig, siger Lars Simonsen, der stort set ikke kunne svømme for et år siden.

I december kunne han lige klare 50 meter. På turen rundt om Danmark, hvor han nu har svømmet 721 af de cirka 1300 km, er det længste, han har svømmet på én dag, 18,8 km. Nu venter altså en tur på 36 km.

- Jeg har bare lagt mærke til, at hvis jeg en dag skal svømme seks km, så får jeg ondt af mig selv, når jeg har svømmet de fem, og skal jeg svømme 15 km, får jeg ondt af mig selv efter de 13. Det er små, psykologiske spil, der kører inde i hovedet, og dem har jeg lært at håndtere ved at sætte mig små delmål og så havde mit fokus på at nå dem, forklarer han.

På turen fra Øer ved Ebelfoft mod Gniben på Odden får han følgeskab af open-water svømmeren Per Christensen, Frederikshavn, der for kort tid siden svømmede fra Frederiskhavn, forbi Skagen og op til Grenen, en tur på 46 km. Desuden er tre venner med i en følgebåd. Simonsen håber, han kan gå i land på Sjællands Odde efter 15-20 timer i vandet.

- Jeg er jo blevet meget stærkere, end dengang jeg startede, især i skuldrene, men jeg er da rigtig spændt, for det er en stor udfordring, både fysisk og mentalt, siger han.

Dem har der i forvejen været mange af, siden han i starten af juni svømmede fra Vidå-slusen og op langs Vestkysten.

Annonce

Lettelse ved Grenen

- Det var en kæmpe lettelse at runde Grenen, der må være samme følelse en bjergbestiger har, når han når bjergets tinde. Der var dage i Vesterhavet, hvor jeg kun nåede tre km. Det var hårdt bare at svømme ud fra stranden, og det var hårdt i de to meter høje bølger. Det var tidspunkter, hvor jeg spurgte mig selv, og jeg alligevel havde givet mig selv en opgave, der var for stor, fortæller han.

Værst synes han dog det er at undvære familien i længere perioder ad gangen:

- Det er jo et kæmpe ego-projekt, jeg har kastet mig ud i, og jeg er taknemmelig for familiens opbakning. Men det ikke alene min oplevelse. Min mor har gået 5-600 km på stranden og sejlet et par hundrede km i kajak, og vi har haft en fantastisk tid sammen, som også er meget værdifuld, og det afsavn, familien og jeg lider ved at være fra hinanden nu, gør, at vi nyder samværet med større intensitet, når vi er sammen, siger han.

Lars Simonsen regner med, at den 1300 km lange tur vil give ham afsæt til foredragsvirksomhed og måske en bogudgivelse.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Letbanens åbning vaklede i ugerne før valget: Comsa havde meldt ud, at tidsplanen ikke holdt

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Livsstil

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Erhverv

Claus klar til at sætte sin jord under vand for at redde klimaet: Men vi skal jo lige være enige om prisen først

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Fornuftigt at udskyde beslutning om letbanens etape to - og tag jer bare god tid

Kerteminde

Øv, øv, øv: Søren var i god tro, men vinduer er ulovlige og skal skiftes

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odense

Letbanen er endnu en gang forsinket: Nu vil borgmester vente med beslutning om mere letbane

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Odense

Korsløkkeparkens imponerende forvandling: Nu vil boligdirektør gøre op med bandenavn

Annonce