Annonce
112

Mentalerklæring har trukket sagen ud: Halvandet år efter dobbeltdrab kan retssag nu starte

Det var på denne firlængede gård på Helnæs, hvor det tragiske dobbeltdrab blev begået. Hannelore Bess boede på gården sammen med den 44-årige drabsmand, der lejede sig ind. Arkivfoto: Michael Bager
I december 2018 blev 37-årige Benjamin Bonde Nielsen og 74-årige Hannelore Bess dræbt af en 43-årig mand. Halvandet år efter dobbeltdrabet skal drabsmanden nu for retten i Odense.
Annonce

Helnæs/Odense: Den 26. juni starter den retssag, som mange har ventet på, siden 37-årige Benjamin Bonde Nielsen og 74-årige Hannelore Bess på tragisk vis blev dræbt af en nu 44-årig mand på en gård på Helnæs Byvej om eftermiddagen anden søndag i advent den 9. december 2018.

Halvandet år efter dobbeltdrabet starter sagen endelig mod den tiltalte 44-årige mand, oplyser specialanklager Klaus Lauridsen.

Det er ventetiden på mentalerklæringen af den tiltalte, der har trukket sagen ud. Anklageren har tidligere oplyst til Fyens Stiftstidende, at han vil anmode om, at den 44-årige mand dømmes til anbringelse på psykiatrisk afdeling uden der fastsættes en længstetid for foranstaltningen. Dette fremgår også af anklageskriftet mod den tiltalte, som blev udarbejdet i februar.

Specialanklager Klaus Lauridsen oplyser desuden, at der er afsat to dage i alt til sagen. Den sidste dag bliver den 30. juni, hvor domsmændene skal tage stilling til, om den 44-årige mand skal kendes skyldig eller ej.

Den 44-årige mand forklarede detaljeret under grundlovsforhøret den 10. december 2018, hvordan han havde dræbt Benjamin Bonde Nielsen og Hannelore Bess med flere knivstik efter en diskussion om noget vådt brænde. På trods af den forklaring, køres sagen som en domsmandssag og dermed ikke som en tilståelsessag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce