Annonce
Musik

Halv-fynsk succeskvartet ser frem til Nyborg-koncert: - Det føles ligesom at komme hjem

P2 optager og transmitterer koncerten, når Nightingale String Quartet spiller til Nybord Slotskoncerter. Fra venstre: Louisa Schwab (cello), Josefine Dalsgaard (violin), Marie Louise Broholt Jensen (bratsch) og Gunvor Sihm (violin). Foto: PR-foto
Selv om Nightingale String Quartet har fået succes i hele verden, så har Fyn stadig en særlig plads i hjertet. Det fortæller kvartettens bratschist, der mødte den ene af violinisterne på Odense Musikskole. Nu vender kvartetten tilbage til Fyn og spiller til Nyborg Slotskoncerter.

Klassisk: Nightingale String Quartet har gennem årene vundet stor anerkendelse både internationalt og her til lands. "Brændende passion, uimodståelig gejst og smittende lydhørhed," var nogle af de pæne ord, som kvartteten fik med på vejen, da de i 2010 modtog P2's Talentpris. Og da de for et halvt år siden gav koncert i Svendborg, kvitterede avisen her med fem stjerner og kaldte det for "international klasse".

Søndag den 11. august vender kvartetten tilbage til Fyn som en del af Nyborg Slotskoncerter, og det har en særlig betydning for bratschisten, Marie Louise Broholt Jensen, der er opvokset i Odense.

- Jeg synes altid, det er skønt, når vi skal spille en koncert på Fyn, for det føles ligesom at komme hjem. Vi har spillet i Nyborg flere gange før, og jeg spillede der selv sidste år med et andet ensemble. Det er et sted, jeg er kommet meget, og det er altid en god oplevelse, siger Marie Louise Broholt Jensen, der i dag bor i København.

Annonce

Mødtes i Odense

Også den ene af kvartettens violinister, Josefine Dalsgaard, er oprindeligt fra Fyn, navnlig Stenstrup på Sydfyn. Og faktisk var den fælles fynske baggrund helt afgørende for, at Nightingale String Quartet fandt sammen i 2007.

- Jeg og Josefine har spillet sammen på Odense Musikskole, siden vi var små. Senere startede hun på konservatoriet i København, og der mødte hun Gunvor (Sihm, red.) og Louisa (Schwab, red.). De manglede en braschist til deres kvartet, og Josephine vidste, at jeg, der i mellemtiden gik på konservatoriet i Århus, ville søge til København i en nær fremtid. Så de spurgte mig, om jeg ville være med. Det ville jeg rigtig gerne, og så har vi spillet sammen lige siden, fortæller Marie Louise Broholt Jensen.

I dag er de fire kvinder alle mellem 31 og 33 år, og der er løbet meget vand under broen siden den spæde start i 2007. De har udgivet anmelderroste albums og spillet koncerter over hele verden. Særligt deres opførelser af den danske, senromantiske komponist Rued Langgaards værker har gjort dem til et velkendt navn i den internationale musikpresse. Det er dog ikke det, de skal spille til koncerten i Nyborg. Her holder de sig i stedet til nogle af musikhistoriens helt store navne: Haydn, Mendelsohn og Sjostakovitj.

- Det er standardværker fra kvartetrepertoiret, som vi spiller i Nyborg. Det er musik, som vi holder rigtig meget af at spille, for det er noget af det bedste, der findes for kvartet. Det er super dejligt at spille noget, der er så velkomponeret, og som bare holder hele vejen igennem, siger Marie Louise Broholt Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce