Annonce
Assens

Halogenpærer kan forårsage brand: Indsatsleder fortæller her, hvordan du undgår det

Halogenpærer kan godt forårsage brand, men kun hvis de rammer noget let antændeligt, lyder det fra indsatsleder Mikael Kristiansen. Arkivfoto: Mette Mørk
Fyns Politi mistænker en halogenpære for at være årsag til den brand, der søndag hærgede et hus på Fuglebakken i Brylle. Ifølge Beredskab Fyns indsatsleder Mikael Kristiansen vil det ikke være første gang, det er sket, men folk skal ikke være bange for at bruge halogenpærer, siger han.
Annonce

Brylle: Hvis det var en halogenpære, der antændte branden i en ejendom på Fuglebakken i Brylle søndag, ville det ikke være første gang, fortæller Beredskab Fyns Indsatsleder Mikael Kristiansen, som var første mand på stedet.

- Det kan det sagtens være. Det er ikke første gang, vi har oplevet, at en lampe eksempelvis er væltet og har antændt en tæppe eller en dyne, siger han.

Men der er ingen grund til, at vi alle skynder os at udskifte halogenpærer med eksempelvis LED-pærer, som ikke bliver nær så varme - i hvert fald ikke, hvis det handler om brandsikkerhed.

Halogenpæren er ikke farlig i sig selv, understreger indsatslederen.

- Det er en pære, man har brugt i mange år, og sidder den i en lampe eller en spot, udgør den ikke noget problem. Men den bliver bare så varm, så hvis den ligger på noget blødt og let antændigt, kan der opstå brand.

Det er ikke anderledes, end hvis man har en computer eller mobil liggende på en pude, og den så kortslutter. Eller hvis man taber en cigaret, siger han.

- Det er også først farligt, hvis cigaretten lander på noget let antændeligt, lyder det fra Mikael Kristiansen.

Annonce

Efterforsker stadig

Fyns Politi er stadig i gang med at efterforske brandårsagen, men vagtchef Lars Thede sagde mandag til Fyens.dk:

- Vi har en stærk formodning om, at det skyldes en halogen-lampe. Det er formentlig varmen fra lampen, der er årsag til branden.

Mikael Kristiansen fortæller, at Beredskab Fyn har været ude ved det udbrændte hus i Brylle to gange efter branden blev slukket, fordi der kom røg fra bygningen. En gang søndag aften og en gang mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

Hårdere straffe og bedre uddannelser: Rahbæk Juel ønsker nationale tiltag i kampen mod negativ social kontrol

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce