Annonce
Nordfyn

Halmkirke klar til høstgudstjeneste

Gorm Skousen er arkitekt på Fyns første halmkirke på stubmarken ved Otterup. Her mødte vi ham i går sammen med Raimond Nielsen fra "Sprøjtelaget i Hessum" De var godt i gang med de afgørende forbederelser til dagens høstfest. Privatfoto

ØRRITSLEV: Der er lagt op til en regulær festdag for høsten, når sognepræst Keld B. Hansen i dag inviterer folk indenfor i halmkirken på stubmarken.

Klokken 10.30 bimler klokkerne på Skeby Kirke. Men gudstjeneste er i anledning af høsten henlagt til nabokirken, som den seneste uge er vokset op af stubmarken.

Halmkirken er bygget af 99 bigballer, der hver vejer 500 kg.

Hertil kommer masten og cirkustaget fra Cirkus Flik-Flak i Odense. Det skal sikre, at kirkerummet ikke er udsat for åben himmel.

Klokketårnet er rejst - i halmballer forstås.

Og spejderne har surret spiret sammen ved hjælp af granrafter.

Hele halmkirken er tegnet og udtænkt af el-installatør Gorm Skousen fra Klintebjerg.

Annonce

Plads til 200 gæster

- Der er plads til 200 personer. Og kommer der flere, så tager Keld en gudstjeneste til, forsikrer Gorm Skousen, som har nydt udfordringen med at skabe Fyns første halmkirke.

Kirken er fyldt med blomster og violinmusik og børnekoret synger.

Dagens slogan er, "ryk en balle, der er plads til alle"

Og er der ikke plads indenfor, så er der opsat et 40 meter langbord udenfor, hvor folk kan nyde deres frokost på stubmarken. Her vil en mejetærsker blæse en blanding af korn og 2000 flødekarameller ud over publikum.

De kan sidde overskrævs på fem heste fra Bogø Ridecenter, nyde en høstsnaps eller blot se den gamle brandsprøjte fra Hessum i aktion. Særslev Folkedanserne runder høstfesten af klokken 14.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];