Annonce
Danmark

Hallo, Mette F. er parat til at bryde loven

Annonce

Er statsministeren bare ligeglad?

Der er en sætning, der igen og igen lyder i mit øre, men som ingen politiker synes at have registreret.

Det er den sætning, statsministeren sagde, da hun stod med sine nye ministre på slotspladsen forleden: ” Selv om jeg havde vidst, at der manglede lovhjemmel, ville jeg på pressemødet havde sagt det samme om nedslåning af alle mink, som jeg gjorde. Og så ville jeg have afsluttet med, at vi nu ville søge at skaffe hjemmel.”

Det vil sige, at hele diskussionen om manglende lovhjemmel før påbuddet til minkavlerne, hele debatten om, hvorfor hun ikke stoppede påbuddet, da hun blev klar over, der ikke var hjemmel, hele debatten om hvilke ministre, der vidste hvad i hvilket møde, hele debatten om hvilke embedsmænd, der ikke havde informeret Statsministeren, fødevareministeren og de øvrige ministre samt koordinationsudvalget, er fuldstændig omsonst, for statsministeren ville under alle forhold have givet den ordre om aflivning af alle mink, som hun gav på pressemødet. Og så måtte lovhjemmel vente.

Britta Schall Holberg

Er denne fuldstændige åbenlyse indrømmelse fra statsministerens mund af ligegyldighed med lovgrundlaget, årsagen til, at fødevareministeren eller de øvrige ministre ikke kom af med deres viden? Eller at hele rækken af embedsmænd i styrelse og departement, ikke kom igennem med deres viden? Og er det årsagen til, at selv rigspolitiet rettede ind og begyndte at ringe rundt og true minkavlerne?


Er denne fuldstændige åbenlyse indrømmelse fra statsministerens mund af ligegyldighed med lovgrundlaget, årsagen til, at fødevareministeren eller de øvrige ministre ikke kom af med deres viden?


Har alle disse mennesker været klar over, at statsministeren havde besluttet sig, og nu gjorde man bedst i at holde mund og rette ind?

Det er utroligt, at den sætning , sagt af en vredladen og irriteret statsminister foran Amalienborg, ikke er blevet genstand for politikernes opmærksomhed. Den sætning siger jo alt om, hvilken respekt landets statsminister har for lovhjemmeler og grundlov. Men desværre også alt om, hvordan landets statsminister åbenbart kan tryne hele systemet til at gøre, hvad hun beordrer.

Var der ikke et parti, der for en tid siden sagde:” Vi skal passe på Danmark.” Der er noget, der tyder på, det er på høje tid, det bliver efterlevet, hvis vi stadig skal kalde os et retssamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce