Annonce
Assens

Haarby Bio endelig i mål

Der er blevet lagt fliser fra fortovet og hen til handicapindgangen til biografsalen i Haarby. Det er sket for at lette indgangen til dem, der er i kørestol eller har rolator, fortæller formand for Haarby Bio Erik Roskjær. Foto: Nina Vibe Petersen
Renoveringen af Haarby Bio er ovre. Det blev markeret tirsdag aften.

Haarby: Så er Haarby Bio endelig blevet færdigopgraderet for godt 100.000 kroner. Og det blev markeret tirsdag aften ved særvisningen af publikumsfavoritten "A Star is Born", hvor der blev serveret mousserende vin samt lidt sødt inden filmen startede.

Det sidste, som manglede, var handicapindgangen, oplyser Haarby Biograf Forenings formand, Erik Roskjær.

- Vi har lavet flisestien til venstre for biografen. Tidligere var der grus, og man kan sige, at tilgængeligheden, hvis man sidder i en kørestol, eller hvis man har en rollator, er bedre, så kan man komme den vej ind, oplyser formanden.

Annonce
10 minutter før dørene blev åbnet til forestillingen tirsdag aften, var der kø, og den blev kun længere. For der var nemlig så fuldt hus, at trapperne i biografsalen blev til siddepladser i Haarby Bio, der har fået en makeover. Foto: Nina Vibe Petersen

Kodeordet for hele renoveringen er netop tilgængelighed, forklarer Erik Roskjær.

Yderligere er tre vinduer på førstesalen til operatørrummet blevet dækket til, så operatøren kan sidde i "sit mørkekammer" uden lysindfald, rummet er også lavet bedre, der er lavet en ny sikkerhedsudgang, murværket og facaden har fået sig en tur, og der kommer snart tekstning på lærredet selv ved de danske film via en såkaldt SubReader. - Bag lærredet har vi også fået ryddet op og sat nogle reoler op. Vi har fået renoveret i kælderen, siger Erik Roskjær. - Vi haft et godt forår og har haft 1000 flere gæster, end vi havde sidste år på samme tid. Så vi er i en god gænge, tilføjer han. Haarby Bio har 75 pladser.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Boligminister vil ikke røre ved slagtilbud til dømte beboere i Odense-ghetto

Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Annonce