Annonce
Erhverv

H.P. Therkelsen efter rekordår: 20 nye medarbejdere og nabogrund købt op

Selv om Mogens Therkelsen stadig er aktiv i virksomheden, så er det sønnen Peter Therkelsen, der ejer 90 procent af aktierne i H.P. Therkelsen A/S, mens de resterende ti procent ejes af to ledende medarbejdere gennem mange år. Arkivfoto: Timo Battefeld
Transport- og logistikvirksomheden H.P. Therkelsen har for første gang i sin over 100-årige historie rundet en omsætning på 400 millioner kroner, og der er ansat 20 nye medarbejdere i løbet af det seneste år.

Regnskab: Bortvisning af tre medarbejdere, der blev straksdømt for dokumentfalsk. En igangværende politiefterforskning af, hvorvidt der er sket andre overtrædelser af cabotagereglerne og anvendelse af falske fragtbreve. Farvel til brancheorganisationen ITD.

Transport- og logistikvirksomhed H.P. Therkelsen A/S i Padborg har den seneste tid trukket overskrifter af den kedeligere slags.

Det har dog ikke fjernet fokus fra det væsentligste - at drive forretning med speciale i håndtering af frost- og kølevarer.

Og det har det familieejede firma, der med Peter Therkelsen nu har fjerde generation i spidsen, gjort godt.

I det netop offentliggjorte regnskab runder omsætningen for første gang i virksomhedens over 100-årige historie 400 millioner kroner. 407 millioner kroner for at være præcis, og på bundlinjen står et overskud på 11,1 millioner kroner - det bedste resultatet siden 2014/15.

Annonce

Regnskabet i tal

  • H.P. Therkelsens regnskabsår løber fra 1. juli til 30. juni (tallene i parentes er fra 2017/18)
  • Nettoomsætning: 406,9 millioner kroner (360,5).
  • Årets resultat: 11,1 (9,5).
  • Egenkapital: 60,4 (53,9).
  • Overskudsgrad (EBIT-margin): 2,9 (3,6).
  • I en note til regnskabet er den igangværende efterforskning af, om cabotagereglerne er overtrådt nævnt. Her er vurderingen, at en eventuel bøde "ikke vil påvirke selskabets fortsatte indtjeningsevne og drift i væsentligt omfang".

Konkurrenter er væk

- Vi har haft held til at vinde en del nye kunder og udvide aftalerne med de eksisterende. Der har været nogle af vores konkurrenter, der har trukket sig ud af markedet, og det har jo givet nye muligheder for os, der er tilbage. Den primære grund til vores øgede omsætning er dog, at vi har set en generel vækst hos vores eksisterende kunder, forklarer Peter Therkelsen, der i kølvandet på de flere opgaver også har været ude og ansætte en snes nye medarbejdere, så der nu er over 250 i koncernen:

- Det er lidt over det hele, vi har ansat, men det er primært funktionærsiden, der står for væksten lige nu.

Stadig vanskeligt marked

Selv om det er fine tal, og forventningerne til det igangværende regnskabsår er meget lig årets resultat, så understreger ejeren, at det bestemt ikke er noget, der kommer af sig selv.

- Selv om det er det bedste resultat i fire år, så er vores procentvise overskud mindre denne gang. Det er stadig et vanskeligt marked. Derfor vil vi også i år bruge en del penge på digitalisering, så vi kan få nogle smartere arbejdsgange og på den måde frigive nogle ressourcer til mere værdiskabende ting i forhold til vores kunder, lyder strategien.

Hidtil har H.P. Therkelsen kunnet have hele forretningen samlet på Eksportvej 1, men nu kan der ikke klemmes så meget som en ekstra palle ind her. Derfor har Peter Therkelsen været nødt til at kigge uden for matriklen efter udvidelselsmuligheder.

Dem har han fundet lidt længere nede ad vejen. 1. januar overtager H.P. Therkelsen nummer 8 og de 8000 kvadratmeter her med 1800 kvadratmeter lagerbygning. Sælger er kollegaen Rebsdorf Spedition.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce