Annonce
Sport

H.C. Odense: Iversen er ude i seks uger

Sarah Iversen må holde seks ugers håndboldpause med en seneskade.

HC Odense røg ind i det tredje nederlag på stribe og har blot fået et enkelt point i de seneste fem kampe

Håndbold: Nedturen fortsætter for krise- og skadesramte HC Odense i ligaen.

De fynske kvinder har blot hentet et enkelt point i de seneste fem ligakampe, og i aftes blev det til det tredje nederlag på stribe, da oprykkerholdet Silkeborg-Voel sejrede 26-20 (13-10) på hjemmebanen Jysk Arena.

HC Odense var i Silkeborg uden stregprofilen Sarah Iversen, der også har spillet en central rolle i forsvaret dette efterår. Sarah Iversen har delvist overrevet en sene i foden og er ude i seks uger. I forvejen tæller skadeslisten Matilde K. Nielsen, Katja Marcher og Maria Adler, ligesom Kamilla Kristensen fortsat er på barsel.

Meldingerne fra Odense-lejren siger også, at Siri Seglem er hæmmet af en rift i akillessenen, der trænger til pause, men selv er den norske jernjente indstillet på at spille videre.

HC Odense får besøg af topholdene FC Midtjylland og Team Esbjerg de to næste liga-runder. Der venter også et par svære kampe mod Randers i Europa Cuppen, og skal der holdes liv i det spinkle slutspilsmål, så kræver det nok udesejre mod både Ringkøbing og SK Aarhus i årets to sidste udekampe inden EM-pausen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce