Annonce
Odense

H.C. Andersen Paraden får lov at spille over sommeren

H.C. Andersen Paradens forestillinger kan opleves mandag til lørdag klokken 11 og 13 fra 27. juni til 8. august i Eventyrhaven. Arkivfoto: Michael Bager
H.C. Andersen Paraden i Odense får lov at spille som vanligt hen over sommeren. Dog kommer publikum til at sidde med større afstand end normalt.
Annonce

Hver sommer fylder H.C. Andersen Paraden Odenses gader og Eventyrhaven - og sommeren i år bliver ingen undtagelse. Paraden får nemlig lov at spille "24 eventyr på 24 minutter" som sædvanligt. Og det er noget, der glæder Torben Iversen, som står i spidsen for paraden.

- Vi kan næsten ikke vente med at tage imod vores stampublikum i Odense - og de mange danske sommergæster, som vi håber, vil besøge eventyrets hovedstad i år. Ved hovedindgangen til Eventyrhaven vil en stor opslået eventyrbog byde velkommen med teksten: "Velkommen! Vi skal være sammen igen! Men på afstand!", siger Torben Iversen og forklarer, at der bliver taget hensyn til corona-restriktionerne:

- Vi har kejserlige virus-vagter og pandemi-pager, som vil tilbyde håndsprit fra guldsifon. Og efter optræden er der tid til foto, men dog ikke så tæt, som vi plejer.

Udover håndsprit vil der være kontrol med, at afstandskravet overholdes, så folk, der ikke bor sammen, sidder med den rette afstand til hinanden.

Annonce

En fast tradition

Trods de nye regler glæder også by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) sig over, at det bliver muligt for H.C. Andersen Paraden at fortsætte den 33 år lange tradition med forestillinger og parader.

- Den seneste tid har været fyldt med aflysninger, men heldigvis kan vi se, at kulturens tilbud langsomt, men sikkert, vender tilbage til os. I Odense er H.C. Andersen Paraden en del af sommeren, og for mange familier er paraden en fast tradition, som de nu kan se frem til. Forhåbentligt vil der også komme mange besøgende fra resten af Danmark, siger Jane Jegind.

Det hele foregår som altid ved Eventyrslottet i Eventyrhaven og gennem byens gader. Forestillingerne ved Eventyrslottet løber hver mandag til lørdag klokken 11 og 13 fra 27. juni til 8. august. Derudover er der optakt på Flakhaven mandag til fredag klokken 12.45, mens der er parade gennem gågaden hver lørdag klokken 12.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce