Annonce
Debat

H.C. Andersen. Kasketten af for Ahrendtsen

Kasketten af for Alex Ahrendtsen, der har formået at få nobiliteterne til lynhøring på Christiansborg.

Fra Odense kom chefen for Odense Bys Museer Torben Grøngaard Jeppesen, chefen for SDU's H.C. Andersen Center Johs. Nørregaard Frandsen, borgmester Peter Rahbæk Juel og rådmand Jane Jegind.

På Borgen var allerede samlet kulturminister Mette Bock og folketingsmedlemmerne Mogens Jensen, Bertel Haarder og Alex Ahrendtsen - alle med speciale i kulturlivet.

Og udefra nobiliteter fra pressen som chefredaktør fra Kristeligt Dagblad Erik Bjerager og Troels Mylenberg.

Fra turistverdenen greve Michael Ahlefeldt fra Egeskov, direktøren fra Visit Denmark Flemming Bruhn og fra "hovedkunden" Kina generalkonsul Anja Villefrance.

Fra forskningen leder af Grundtvig Centret Kathrine Frøkjær Baunvig og rektor fra SDU Henrik Dam.

En særdeles kompetent forsamling. Hvis de ikke kan overbevise politikerne om, at H.C. Andersen skal på finansloven, hvem kan så?

Det, der imponerer mig mest er, at høringen kunne afvikles på kun tre timer. Med mit kendskab til deltagerne kunne alle fremmødte have brugt samtlige tre timer selv.

Så flot gået, Alex. Nu håber jeg bare, du kan gøre noget tilsvarende markant, når det handler om at få Carl Nielsen med frue tilbage i passende omgivelser i Odense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Gps viste vej til stjålen minilæsser

Klumme

Dagen i dag: Ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt

1994 Jacob Haugaards medlemskab af Folketinget har ført til, at en ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt af TV2 Reklame (TVR). I morgen aften skulle der have været premiere på en ny film med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard. Finn beder Jacob hjælpe ham med at lære at synge. De synger, drikker Squash og pointen dukker frem på skærmen: ”Squash giver gode stemmer”. Efter at TVR modtog filmen, besluttede vicedirektør Marianne Pittelkow, at den sidste sætning er årsag til, at reklamen er i strid med reglerne for politisk reklame. Tuborg har reageret omgående ved at flytte hele Squash-kampagnen over på TV3, hvor den allerede kan ses fra i aften. 1969 I dag gik man efter flere udsættelser i gang med monteringen af den første brobanesektion på den nye Lillebæltsbro. Hermed er brobyggeriet, hvis omkostninger i dag anslås til at ville komme op på 250 mio. kroner, gået ind i den afsluttende fase. I den kommende tid vil de øvrige 92 brobanesektioner følge efter, og i løbet af vinteren skal svejsere i specielt indrettede telte foretage sammensvejsningen af brobanerne. Den første brobane blev flådet ud midt i Lillebælt fra den kunstige halvø ved Staurbyskov, hvorefter ophejsningen med de to specialkraner, tog sin begyndelse. Samtlige brobaner ventes hejst op i løbet af sommeren 1970, og et år efter vil de første biler ruller over den sekssporede motorvejsbro. 1944 Det har længe været åbenbart, at tuberkulosestationen på Odense Amts og Bys Sygehus er blevet alt for lille til den belastning, den er ude for. Flere og flere mennesker kommer til undersøgelse, fordi de har mistanke om, at de kan være blevet smittet med tuberkulose. På samtlige tuberkulosestationer i Odense Amt er der hvert år omkring 20.000 konsultationer i form af almindelige kontrol eller forebyggende undersøgelser. Alene på stationen i Odense modtager man 16.000-17.000 besøg årligt, eller i gennemsnit 90-100 besøg ved hver konsultation. Det har i nogen tid været under overvejelse at udvide den nuværende station eller en helt ny bygning, så snart mulighederne foreligger.

Erhverv For abonnenter

- Kvinder er ved at banke sig selv tilbage til kødgryderne

Annonce