Annonce
Odense

H.C. Andersen får en tur i Boldings mørke maskiner

De fire fortolkninger er en genopførsel af Ras Boldings kompositioner, der første gang blev opført til H.C. Andersen Festivals i 2017. Arkivfoto: Louise Koustrup
Som en del af H.C. Andersen Festivals opfører undergrundsikonet Ras Bolding sine fortolkninger af fire af digterens eventyr på Kulturmaskinen 24. august. Arrangementet er gratis.

Fire H.C. Andersen-eventyr bliver indhyllet i den odenseanske undergrunds mørke til august, når Odenses frontfigur for alternative udtryk Ras Bolding genopfører sine fortolkninger af fire af digterens eventyr.

Opsætningen hedder Andersen i Maskinen og er en del af H.C. Andersen Festivals, der afholdes fra d. 18. til 25. august. Snedronningen, Skyggen, Historien om en moder og Den Lille Havfrue, der alle er nogle af Andersens mere dystre eventyr, får nyt liv af Ras Boldings kompositioner, der ifølge ham selv spiller på den ildevarslende kontrast mellem det barnligt uskyldige og det mørke og melankolske, som optræder i Andersens forfatterskab.

Musikken vil kombinere elementer af elektronisk og klassisk musik med spor af både goth, punk, folk og computerspilslyde. Visuelt præsenteres eventyrene med kulisser og laserlys i en steampunk-stil. Gennem forestillingen vil der være pletvis balletdans, som Ras Bolding selv beskriver det.

På scenen er Ras Bolding flankeret af sine tre medmusikanter Marie Makaber, Mie Møgunge og Lærke Lømmel.

Forestillingen opføres to gange d. 24. august klokken 17.00-18.00 og 20.00-21.00. Det er på Kulturmaskinen, og der er gratis entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce