Annonce
Faaborg-Midtfyn

Høreforeninger fra hele Syddanmark prøver at råbe Faaborg-Midtfyns politikere op: - I svækker ordningen

Hans Chr. Schack, Holsted, er formand for de syddanske høreforeninger. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Høreforeningerne mener, at Faaborg-Midtfyn Kommunes udtrædelse af samarbejdet på høreområdet også vil få konsekvenser for tusindvis af andre hørehæmmede på Fyn.

Faaborg-Midtfyn: At Faaborg-Midtfyn Kommune er i gang med at "hjemtage" behandlingen af borgere med hørelidelser og dermed trække sig fra samarbejdet med Region Syddanmarks Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV) i Odense var på dagsordenen, da høreforeningernes lokalafdelinger i Region Syddanmark for nylig holdt bestyrelsesmøde.

Det mundede ud i en skrivelse til politikerne i Faaborg-Midtfyn, hvor lokalafdelingerne opfordrer alle kommuner til at bakke op om samarbejdet.

I skrivelsen lyder det blandt andet, at den fælles ordning svækkes, når et enkelt medlem forlader fællesskabet.

- Det går ud over tusindvis af andre hørehæmmede på Fyn, at man dermed trækker midler ud af CKV, lyder det i skrivelsen, der er underskrevet af formand Hans Chr. Schack.

Videre lyder det blandt andet:

- Det faglige tab, det betyder for de hørehæmmede borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune, er betydeligt. 1,3 ansatte med en kortere uddannelse til at erstatte fem fuldtidsansatte akademisk uddannede og sekretærer med en meget bred kompetence er en alvorlig nedgradering af hjælpen til en række borgere, som i forvejen er klemt på mange måder. 1,3 ansatte kan få svært ved at skabe et højt audiologisk niveau og få et fagligt fællesskab.


Det går ud over tusindvis af andre hørehæmmede på Fyn, at man dermed trækker midler ud af CKV.


- Det kan betale sig at investere i god hørelse for befolkningen. Det er god livskvalitet. Dårlig hørelse koster mange penge, og det giver en ringere livskvalitet, understreger formanden.

Det er kalkuleret, at hjemtagelsen af høreområdet fra regionen kan spare Faaborg-Midtfyn Kommune for 350.000 kroner årligt. Det kommunale hørecenter placeres i Gislev, og to deltidsstillinger som audiolog/hørekonsulent er allerede slået op.

Sagen bliver onsdag taget op på et ekstraordinært møde i Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce