Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hør podcast: Bendt drømmer stadig om de mange år på Midtfyns Festival

Bendt Sørensen var i mange år med i inderkredsen omkring Midtfyns Festivalen. Nu kan du komme helt tæt på ham og festivalen i podcasten 'Fyn, folkelighed og festival'. Arkivfoto: René Johansen
Bendt Sørensen var i mange år med til at skabe og forme Midtfyns Festival. Hans minder er omdrejningspunkt i podcasten 'Fyn, folkelighed og festival', som er tilgængelig fra i dag.
Annonce

Ringe: I mange år var Midtfyns Festivalen en stor del af nu 75-årige Bendt Sørensens liv.

Fra 1980 og frem til festivalens lukning i 2004 var han nemlig en central del af arrangørgruppen og blev en vigtig brik i blandt andet opbygningen af hele festivalpladsen.

- Selv om det er 15 år siden, så drømmer jeg stadigvæk om det, når vi når det tidspunkt på året. Så drømmer jeg om, at vi er ved at stille op. At det er lige nu, siger Bendt Sørensen.

Det gør den 75-årige Bendt Sørensen i podcast-serien Fyntastisk, som journalist Marianne Vestergård Nielsen har lavet og som kan høres via fyens.dk. I fjerde afsnit er Midtfyns Festivalen set med Bendt Sørensens øjne omdrejningspunktet. Minderne og de sjove historier er mange. Som da en sort plastiksæk fyldt med pengesedler havnede i skraldet - men som Erling 'Skrald' heldigvis fandt.

- Dem kunne han jo havde kørt på destruktionen. Så det var heldigt. Men sådan var det jo den gang. Gennem 1980'erne var der intet med at betale med dankort, så alt var kontanter. Alle de penge, der kom ind, blev samlet i det hvide hus og kom i sorte plastiksække. De blev hverken talt op eller noget, fortæller Bendt Sørensen i podcasten, hvor han også forklarer, at den lokale sparekassedirektør klokken 4 om morgenen kom i sin privatbil, og så blev pengene lagt i bagagerummet.

Herefter blev bankdirektøren eskorteret til en bank i Odense af to store kontrollører og en schæferhund for at aflevere pengene.

Hør podcasten her:

Fyntastisk

FYNtastisk – en podcast-serie i syv afsnit, findes på fyntastisk.dk og på fyens.dk.

4. oktober: "Alle veje fører til Fyn" - om forbindelsen over bælterne og en af de fynboer, der arbejdede på Færgen Sjælland.

11. oktober: "Hemmeligheden bag Danmarks bedste brunner".med Umut Sakarya og Joan Ejegod, danmarksmester i brunsviger 2018.

18. oktober: "Fornuft og følelser på fynsk" - med Nicolaj Rasmussen fra DR3-programmet Jomfruernes Klub, slægtsforsker Finn Frederiksen og forfatteren Jesper Wung-Sung.

25. oktober: "Fyn, folkelighed og festival" - om Midtfynsfestivalen før og nu - og nogle af folkene bag - samt et smut omkring Rosenfestivalen i Bogense.

1. november: "Sådan formede Fyn mit liv" - med rebellen fra Langeland, Ole Sørensen, og datteren til en profileret forstander på Korinth Landbrugsskole.

8. november: "Det kollektive liv på Fyn" - om 60'ernes og 70'ernes kollektiver i Odense og Svendborg og et nutidigt besøg i den klimabevidste landsby Højgaarden ved Hundstrup.

15. november: "Fiktive favoritfynboer" - blandt andre Dr. Hansen fra Matador, Eskild fra Svendborg og Smadremanden.

Hertil kommer et par bonuspodcasts, som udgives undervejs.

Annonce

Vrede gæster

I maj 2019 genopstod festivalen - 15 år efter, at den blev lagt i graven på grund af svigtende billetsalg. Arbejdet med at få genskabt festivalen blev fulgt tæt af netop Bendt Sørensen, og han bidrog også i stort omfang til indholdet i 'Nostalgiteltet' med minder og remedier fra årene på dyrskuepladsen i Ringe.

Han var også selv med på pladsen denne gang sammen med andre festivalveteraner, og Marianne Vestergård Nielsens podcast indeholder også reportagebider fra 2019-udgaven.

- Jeg har været med flere gange, hvor folk har forsøgt at starte festivalen op igen. Det er første gang, at der var den samme stemning som i 1980'erne, lyder det i dag rosende fra Bendt Sørensen, som i 2019 fik fyldt endnu flere festivalminder i bagagen.

Minderne deler han flittigt ud af i podcasten. Lige fra glemte børn til hans smukkeste øjeblik på Midtfyns Festival, som fandt sted i 1997.

- Jeg er faktisk rigtig glad for, at den her podcast er blevet lavet. Festivalen har betydet meget for mig og mange andre, så jeg er glad, siger Bendt Sørensen, som én gang var decideret bange i forbindelse med arbejdet på festivalen.

Det var året, hvor Tracy Chapman optrådte, og hvor vrede festivalgæster ville have penge tilbage, fordi de ikke fik set hende optræde på grund en voldsom menneskemængde.

- Så nogen forsøgte at trænge ind gennem vinduet til informationen.

Den episode og flere andre kan du høre om i podcasten, som også kommer tæt på Finn Jensen - der er bagmanden for en helt anden festival, nemlig Rosenfestivalen i Bogense.

Pladsen foran rockscenen var i de gode år fyldt ganske godt op, og især i storhedstiden op gennem 1980'erne. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce