Annonce
Nordfyn

Hør Nordfyns Rosenvals: Bent Fabricius-Bjerres nye vals netop uropført i Bogense

Rosenvalsen er en gave til Nordfyns Kommune og Rosenfestivalen fra Bent Fabricius-Bjerre, der for tre år siden var æresgæst ved Rosenfestivalen.Arkivfoto: Nils Svalebøg.

Ved en koncert i Kulturhuset Støberiet søndag eftermiddag fik publikum for første gang lejlighed til at høre komponistens gave til Nordfyns Kommune og Rosenfestivalen.

Bogense: "Alle roser står hjertet nær. Vel har de sjæl hver for sig. Men der er én især, det er en rose fra dig".

Sådan lyder omkvædet i den tekst, som Keld Heick har skrevet til Nordfyns Rosenvals.

Rosenvalsen er en gave til Nordfyns Kommune og Rosenfestivalen fra Bent Fabricius-Bjerre, der for tre år siden var æresgæst ved Rosenfestivalen.

Nordfyns Rosenvals er netop blevet uropført for publikum ved en koncert i Kulturhuset Støberiet på havnen i Bogense. Her blev den sunget af tekstforfatterens datter Annette Heick og spillet af Henrik Krogsgaards Orkester.

Var du ikke blandt de heldige, der købte billet til koncerten, kan du høre Annette Heick synge Nordfyns Rosenvals her:

https://www.dropbox.com/sh/dfqqgo97hatsl97/AABl7vK_VsnHGE0mK7X6x-Cca?dl=0&preview=Rosenvals.avis

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce