Annonce
Middelfart

Hør brobyggernes historier: Museum har åbnet ny udstilling om den Ny Lillebæltsbro

Middelfart Museum åbnede tirsdag for sin nye udstilling om den Ny Lillebæltsbro. Kunstner Steffan Herrik (th) er en af de brobyggere, der på udstillingen fortæller sin historie om arbejdet på broen. Fotos: Middelfart Museum
Annonce

Middelfart: 2020 er året, hvor den Ny Lillebæltsbro fejrer 50 års jubilæum.

Og mens vejdirektoratet er i fuld gang med at male broen, åbnede Middelfart Museum tirsdag 9. juni den nye udstilling om den Ny Lillebæltsbro.

I udstillingen kan man blandt andet høre brobyggernes historier fra byggeprocessen og frem til broens åbning 21. oktober 1970. Dengang var broen den femte længste hængebro i Europa.

Om indsamlingen af vidnesbyrd fortæller museumsinspektør Søren Lau Hermansen i en pressemeddelelse:

- Da vi planlagde vores udstilling, blev det hurtigt klart for os, at vi var nødt til at indsamle brobyggernes vidnesbyrd nu, for mange af broarbejderne er oppe i årene.

Blandt de brobyggere, som museet har talt med, er ingeniør Arne Rosenkvist, der var med til at bygge de to tårne, og den lokale billedkunster Steffan Herrik. Han havde et sommerjob på brobyggeriet og endte med at blive fyret fra tjansen.

Udover brobyggernes historier er der børneaktiviteter, hvor man blandt andet kan designe sine egne broer og bygge bromodeller.

Udstillingen har åbent tirsdag til lørdag indtil efteråret. /jomni

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce