Annonce
Indland

Hønge før samråd: Regeringen bryder løfte om Storebælts-penge

Arkivfoto.

SF's transportordfører, Karsten Hønge, angriber Venstre for at trække penge ud af Storebæltsbroen - stik imod hvad partiet sagde i valgkampen. Han vil have transportminister Hans Christian Schmidt i samråd.

Venstre løber om hjørner med vælgerne, når partiet i valgkampen tordnede mod at bruge Storebæltsbroen som en pengemaskine og nu malker broen for penge.

Det mener SF's transportordfører Karsten Hønge, der kalder transportminister Hans Christian Schmidt (V) i samråd.

- I valgkampen talte Venstre-kandidater endda om at sætte taksterne ned, og nu sker præcis det modsatte ved at forlænge tilbagebetalingstiden på broen, siger Karsten Hønge.

Som tidligere omtalt i Fyens Stiftstidende trækker regeringen årligt 235 millioner kroner ud af broen for at få penge til det politiforlig, som DF, K, LA og Socialdemokraterne står bag.

Karsten Hønge har i den fynske valgkamp været næsten ene om ikke at argumentere for, at taksterne på broen skal sættes ned.

- Så at kalde ministeren i samråd handler vel alene om politisk drilleri?

- Nej. For mig handler det om, at politik skal give mening. Det er enormt provokerende, at politikere under Fyens Stiftstidendes lange kampagne mod broafgiften og til diverse vælgermøder har sagt, at broen ikke skulle bruges som en pengegris, og de vil arbejde for lavere takster. Samtidig er jeg af vælgerne blevet angrebet for ikke at ville sætte taksterne ned. Derfor provokerer det mig helt vildt, at de borgerlige partier nu trækker penge ud af broen, siger Karsten Hønge.

Han er selv imod at trække penge ud af broen for at skaffe penge til formål, der intet har med broen at gøre.

- Tidligere er trukket penge ud til investeringer i infrastruktur andre steder i Danmark. Det mener jeg også, at man skal være varsom med, men det kan dog forsvares, fordi det handler om trafik. Nu er der overhovedet ingen sammenhæng. Når broen bruges på den måde, er der tale om en skjult skat. Det er en fordækt måde, jeg ikke bryder mig om, siger Karsten Hønge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Fyn

Politik og podning: Nu kan du tage en kviktest på Odense Rådhus

Annonce