Annonce
forside

Højvande på retur: Ingen vand i gaderne i Svendborg

Ved den runde lystbådehavn i Svendborg var vandet ikke nær så højt som under sidste uges forhøjede vandstand, men dog højt nok til at broer og stier var forsvundet. Foto: Katrine Becher Damkjær

Højvandet toppede i Svendborg onsdag morgen med en vandstand på omkring 120 centimeter over dagligt vande. Det er først rigtig kritisk, når vandet når 170 cm.

Svendborg: Onsdagens højvande giver ingen større problemer i Svendborg.

Da vandstanden toppede onsdag morgen omkring klokken seks, var den 121 centimeter over dagligt vande, og det gav ingen vand i gaderne.

Klokken syv onsdag morgen stod vandet helt op til Bendixens Fiskehandel på Jessens Mole, og Helges anløbsbro stod også under vand, mens vandet stort set holdt sig i havnebassinet ved træskibsbroen i den modsatte ende af havnen.

Parkeringspladsen mellem Kullinggade og træskibsbroen var oversvømmet ved det seneste højvande i sidste uge, hvor der blev målt en vandstand på omkring 150 cm over daglig vande, men onsdag morgen holdt vandet sig stort set i bassinet i området.

Havnemester Hans Søby oplyser, at vandstanden skal være 170 centimeter over dagligt vande, før det for alvor bliver kritisk i Svendborg.

- Så står vandet op i kloakkerne, og vi har vand i Kullinggade, ved Restaurant Svendborgsund og på sidevejene i nærheden af Vindeby Lystbådehavn, siger han.

Annonce
Vandet stod onsdag morgen ved stranden ved den runde lystbådehavn i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Højvande ved den runde lystbådehavn i Svendborg onsdag morgen, hvor broer og stier var forsvandt. Foto: Katrine Becher Damkjær
Helges anløbsbro stod under vand onsdag morgen omkring klokken syv, men vandet er på vej tilbage. Foto: Ole Grube
Det skal ikke meget til, før vandet står helt op til Bendixens Fiskehandel, og havnekontoret er svært tilgængeligt uden lange gummistøvler. Foto: Ole Grube
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Helt skævt: Fynboerne betaler mere i skat, men får lavere service end københavnerne

Annonce