Annonce
Nyborg

Højt hus på havnen: Borgerklage afvist

Nogenlunde sådan kommer Dronningensvej til at se ud set fra Havnepladsen. Der er byggetilladelse, men måske kommer byggeriet ikke i gang før til foråret. Illustration: Harrebek-arkitekter.
Kommunen fik ret: Det er i orden at give lov til et byggeri på 18,5 meter, selv om lokalplanen siger højst 12 meter. Boliggruppen A/S fortsætter forberedelserne til at bygge på Nyborgs Havnefront. Men byggeriet er forsinket.

Nyborg: Elin og Niels Urban Sørensen kan fortsat nyde deres fantastiske udsigt over Strandvejen og havnen i Nyborg. For der er endnu ikke skudt et nyt højt hus foran deres vinduer.

Men huset på Dronningensvej 2 er på vej - det er bare lidt forsinket.

I mellemtiden har kommunen vundet endnu en runde i de klagesager, der har været over byggeriet af en fem etagers boligejendom i "hullet" på Dronningensvej.

Familien Urban Sørensen havde nemlig klaget over, at kommunen gav bygherren, Boliggruppen A/S lov til at bygge 18,5 meter i højden, selv om lokalplanen sagde maksimalt 12 meter. Kommunen havde i første omgang ikke lagt mærke til, at lokalplanen for området har en indbygget selvmodsigelse: Den giver lov til fem etager men altså højst 12 meter. De to ting hænger ikke sammen, og derfor dispenserede kommunen, så boliggruppen kunne bygge i godt 18 meters højde.

Det blev der altså klaget over til Planklagenævnet, som nu har afvist klagen.

Annonce

Er i gang

Derudover verserer der endnu en klagesag, nemlig ved den såkaldte Byggeklageenhed.

Men det er faktisk ikke derfor, der stadig holder parkerede biler på Dronningensvej 2 og ikke kraner og byggematerialer. For boliggruppen har for længst fået byggetilladelse, så de kan bare gå i gang.

- Vi er ved at hente priser på byggeriet ind, og det kan være, at vi venter med at gå i gang til efter vinter, siger direktør Carsten Skov, Boliggruppen.

Familien Urban Sørensen, der har boet i en lejlighed på Vestervoldgade siden 1960'erne, er meget kede af det planlagte byggeri på Dronningensvej, som vil betyde at udsigten over havnen og fjorden forsvinder. Men de har altså ikke haft held til at stoppe byggeriet.

Foreningen for By- og Landskabskultur, i daglig tale By og Land, blandede sig for nylig i sagen om dispensationen på Dronningensvej. Foreningen opfordrede i et brev kommunen til at overholde sine egne lokalplaner for at folk ikke skal miste tilliden til planerne.

Boliggruppen har i øvrigt flere byggeplaner i Nyborg for tiden.

Som Stiftstidende skrev for nylig, har den Odense-baserede virksomhed købt Sølyst øst for den gamle færgehavn i Nyborg, og her vil man indrette 30 nye lejligheder i første parket til fjorden.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce