Annonce
Nyborg

Højt hus på havnen: Borgerklage afvist

Nogenlunde sådan kommer Dronningensvej til at se ud set fra Havnepladsen. Der er byggetilladelse, men måske kommer byggeriet ikke i gang før til foråret. Illustration: Harrebek-arkitekter.
Kommunen fik ret: Det er i orden at give lov til et byggeri på 18,5 meter, selv om lokalplanen siger højst 12 meter. Boliggruppen A/S fortsætter forberedelserne til at bygge på Nyborgs Havnefront. Men byggeriet er forsinket.
Annonce

Nyborg: Elin og Niels Urban Sørensen kan fortsat nyde deres fantastiske udsigt over Strandvejen og havnen i Nyborg. For der er endnu ikke skudt et nyt højt hus foran deres vinduer.

Men huset på Dronningensvej 2 er på vej - det er bare lidt forsinket.

I mellemtiden har kommunen vundet endnu en runde i de klagesager, der har været over byggeriet af en fem etagers boligejendom i "hullet" på Dronningensvej.

Familien Urban Sørensen havde nemlig klaget over, at kommunen gav bygherren, Boliggruppen A/S lov til at bygge 18,5 meter i højden, selv om lokalplanen sagde maksimalt 12 meter. Kommunen havde i første omgang ikke lagt mærke til, at lokalplanen for området har en indbygget selvmodsigelse: Den giver lov til fem etager men altså højst 12 meter. De to ting hænger ikke sammen, og derfor dispenserede kommunen, så boliggruppen kunne bygge i godt 18 meters højde.

Det blev der altså klaget over til Planklagenævnet, som nu har afvist klagen.

Annonce

Er i gang

Derudover verserer der endnu en klagesag, nemlig ved den såkaldte Byggeklageenhed.

Men det er faktisk ikke derfor, der stadig holder parkerede biler på Dronningensvej 2 og ikke kraner og byggematerialer. For boliggruppen har for længst fået byggetilladelse, så de kan bare gå i gang.

- Vi er ved at hente priser på byggeriet ind, og det kan være, at vi venter med at gå i gang til efter vinter, siger direktør Carsten Skov, Boliggruppen.

Familien Urban Sørensen, der har boet i en lejlighed på Vestervoldgade siden 1960'erne, er meget kede af det planlagte byggeri på Dronningensvej, som vil betyde at udsigten over havnen og fjorden forsvinder. Men de har altså ikke haft held til at stoppe byggeriet.

Foreningen for By- og Landskabskultur, i daglig tale By og Land, blandede sig for nylig i sagen om dispensationen på Dronningensvej. Foreningen opfordrede i et brev kommunen til at overholde sine egne lokalplaner for at folk ikke skal miste tilliden til planerne.

Boliggruppen har i øvrigt flere byggeplaner i Nyborg for tiden.

Som Stiftstidende skrev for nylig, har den Odense-baserede virksomhed købt Sølyst øst for den gamle færgehavn i Nyborg, og her vil man indrette 30 nye lejligheder i første parket til fjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce