Annonce
Fyn

Selvom antallet af indbrud fortsat falder: Sommerferie er højsæson for tyve - husk at gøre hjemmet ikke-attraktivt

Antallet af indbrud på Fyn er igen faldet, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Kun i Svendborg og Ærø er der flere indbrud i andet kvartal end første kvartal. Foto: Lars Rievers/Scanpix 2015
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i andet kvartal i 2019 er væsentligt færre indbrud end i første kvartal, og med undtagelse af Svendborg og Ærø slår det også igennem på Fyn.
Annonce

Selv om det er højsæson for indbrud, mens mange er på ferie i ind- og udland, falder antallet af indbrud fortsat.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik over antal indbrud i andet kvartal, som både på landsplan og på Fyn er faldende i forhold til første kvartal.

- Det er rigtig glædeligt, at antallet af indbrud er faldende, bekræfter Britt Wendelboe, programchef i Trygfonden og repræsentant for Bo Trygt.

Bo Trygt arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem, og bag indsatsen står Trygfonden og Realdania sammen med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Tallene fra Danmarks Statistik viser et fald på cirka 20 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og ser man de fynske tal igennem er der også et fald alle steder bortset fra Svendborg og Ærø. Her har der til gengæld været en lille stigning. Størst fald står Assens Kommune for, hvor der i første kvartal var 67 indbrud og i andet kvartal bare 27.

Fyns største by Odense har oplevet et fald fra 258 til 227,og Middelfart fra 67 til 40.

Færre indbrud

Antallet af indbrud i private hjem i de enkelte fynske kommuner i andet kvartal, og med tallet for første kvartal i parentes.

Assens: 27 (67)

Faaborg-Midtfyn: 55 (68)

Kerteminde: 32 (32)

Langeland: 5 (17)

Middelfart: 40 (67)

Nordfyn: 13 (29)

Nyborg: 51 (65)

Odense: 227 (258)

Svendborg: 60 (53)

Ærø: 5 (3)

Kilde: Danmarks Statistik

Annonce

Stadig langt endnu

Trods et fald i antallet af indbrud skal man ikke tro, at indbruddene vil forsvinde, for trods bedre sikring af vores hjem og øget interesse for nabohjælp er der ifølge Bo Trygt-kampagnen lang vej endnu.

- Vi er bestemt ikke i mål endnu. For der sker omkring tre gange så mange indbrud i private hjem i Danmark som i Sverige, Norge og Tyskland, og tanken om indbrud i eget hjem gør hver fjerde dansker utryg, siger Britt Wendelboe.

Netop nu i sommerferien bliver der begået mange indbrud, og så gælder alle de gammelkendte råd stadig med at gøre ens hjem så ikke-attraktivt som muligt.

- Det, en tyv er allermest bange for, er at blive set, og vi anbefaler, at man nu, hvor hækkene er ved at være afblomstrede, finder hækkesaksen frem og klipper hækken ned. For så giver man naboerne mulighed for at kigge ind og forstyrre en tyv, der er på vej på arbejde, siger Britt Wendelboe videre.

Hun foreslår også, at man sætter lys med sensorer op, så tyven får endnu sværere ved at få arbejdsro også i aften- og nattetimerne. Dertil også at undgå store træer og mørke gemmesteder omkring huset.

Annonce

Nabohjælp

Noget af det, Bo Trygt slår på for at sikre sit hus bedst muligt mod indbrud, er nabohjælp. Inden man tager af sted på ferie kan man nemlig tilmelde sig Nabohjælp. Der er 285.000 nabohjælpere i Danmark, og tallet stiger hele tiden.

- Der sker typisk mange indbrud i juli, men gode naboer er en af de bedste måder at beskytte sig mod tyven på. Naboer, der hilser på ukendte ansigter og spørger ind til deres ærinde på vejen, stresser en indbrudstyv, og vi ved, at aktiv nabohjælp kan forhindre op til hvert femte indbrud, siger Emilie Birk Jørgensen, der er analytiker i Det Kriminalpræventive Råd.

Er man alligevel taget på sommerferie, som mange er det i denne tid, kan man ringe hjem til en nabo eller få familie og venner til at se efter ens hjem, fylde skraldespanden med affaldsposer og stille bilen i indkørslen, så det ser beboet ud.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce