Annonce
Kerteminde

Højsæson for fodplejer Rikke Walther: Sommerfødderne er sluppet fri

Rikke Walther har omdannet spisestuen i hjemmet i Fiskergade til fodklinik. - Jeg har det som blommen i et æg. Jeg kan lige ordne vasketøj eller røre en frikadellefars imellem to kunder. Jeg tænker godt, at jeg kan blive ved her til jeg er mindst 80, siger hun. Foto: Helle Nordström
Året igennem skal især ældre have plejet deres fødder. Men netop nu er det højsæson for fodplejeren, for vi vil alle sammen have, at vores fødder er sommerflotte til sandalerne.
Annonce

Kerteminde: Det meste af året er vores fødder pakket ind i sokker og fodtøj, men om sommeren skal tæerne ud og have luft. Så er det, at det bliver pinagtigt synligt, hvis tåneglene er blevet for lange, eller neglelakken er flosset.

Her kommer Rikke Walther ind i billedet. Hun har i fem år drevet sin fodplejeklinik i hjemmet i Fiskergade. Hun tager sig af alt fra nedgroede negle, alle slags ligtorne, hård hud på hælene til at lægge neglelak - og så slutter hun altid af med en fodmassage.

- Når mine kunder går ud herfra, har de prinsessefødder, griner hun.

Og lige så meget, som kunderne nyder at få ordnet deres fødder, nyder Rikke Walther at ordne dem.

- Jeg er simpelthen så glad for at være ramlet ned i den her branche. Jeg kommer i kontakt med en masse skønne mennesker hver eneste dag, og det er sindssygt berigende at kunne give mennesker velvære, forsikrer hun.

Annonce

Sadlede helt om efter skilsmisse

Rikke Walther er 57 år, men har kun været fodplejer i fem år.

- De første 30 år af mit liv var jeg i reklamebranchen. Sammen med min eksmand havde vi vores eget reklamebureau. Men da vi blev skilt, besluttede jeg mig for, at det skulle være anledningen til at prøve noget helt andet.  Det er en hård branche, hvor man hele tiden er bagud. Der fuld tryk på, og pulsen er altid oppe. Men jeg skulle ikke ud på et stort bureau og have 20-årige til at ånde mig i nakken.

Så Rikke Walther sadlede fuldstændig om og startede på en uddannelse som zoneterapeut. Bare fordi hun syntes, zoneterapien er et spændende univers.


Det er sindssygt berigende at kunne give mennesker velvære

Rikke Walther, fodplejer


- Men da en veninde, der er fodplejer, skulle bruge en prøveperson og gav mig en behandling, kunne jeg mærke, at det var lige det, jeg også gerne ville, fortæller hun.

- Og så faldt det også meget belejligt, at uddannelsen var kortere, for når man er voksen og alene, hvem skal så betale.

Annonce

Dagens højdepunkt

Det kursskifte, hun dengang foretog, har hun aldrig fortrudt.

- Jeg ordner fødder for private, der kommer i min klinik, jeg ordner fødder for ældre i eget hjem eller på plejehjem og jeg ordner fødder på beboere på institutioner, fortæller hun.

- Jeg får lov at komme ind i alle mulige hjem og i kontakt med alle mulige slags mennesker, og du drømmer ikke om, hvad jeg kommer ud for. Jeg har skiftet ble på en kunde, jeg har klædt en gammel dame på, fordi ældreplejen ikke var dukket op. Jeg gør alt muligt, for jeg kan ikke sige nej til dem.

Detox - gennem fødderne

Ud over at tage sig kærligt af folks fødder, tilbyder Rikke Walther også tandafblegning og detox gennem fødderne.

- Et fodbad med vand og salt bliver aktiveret med en sonde, der sender en strøm af negative og positive ioner ud. Det medfører at giftstofferne trækkes ud af kroppen, alt det du får ind gennem hud og lunger, via medicin og fødevarer, fortæller Rikke Walther.

- Jeg ved at man bruger det på sygehuse, og nogle sportsudøvere bruger det, inden de skal præstere. Det øger blodcirkulationen, modvirker træthed og mange har fået afhjulpet problemer med maven, eller problemer med huden.

Rikke Walther fortæller, at hun jævnligt oplever, at hun er dagens højdepunkt for en kunde.

- Mange ældre sidder spændt og venter på mig. Mennesker der ellers sidder alene hele dagen. Og de nyder at få behandlet deres fødder, for ellers er der jo ingen, der rører ved dem, og slet ikke ved deres fødder, fortæller hun.

- Jeg kan jo se på dem, hvordan de nyder at få fødderne masseret. Folk åbner sig også, når de får berørt deres fødder. Det vælter ofte bare ud af dem med alt, hvad de har af glæder og sorger, og vi sidder jo lige overfor hinanden i tre kvarter. Derfor er der også psykologi med, når man uddanner sig til fodplejer.

Men bare rolig, uanset hvad man kommer til at fortælle, medens man får nusset sine fødder, så kommer det ikke længere. For ligesom læger, så har også fodplejere tavshedspligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce