Annonce
Odense

Højreradikal politiker: Dømt for trusler mod sagsbehandler

I alt otte måneders ubetinget fængsel, heraf to måneder fra en tidligere straf, var landsrettens dom til den højreradikale Michael Ellegaard. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Michael Ellegaard, formand for det indvandrerkritiske parti Frit Danmark, har i Østre Landsret fået stadfæstet sin straf for trusler mod sagsbehandler i Odense Kommune.

Det koster nu formanden for det indvandrerkritiske parti Frit Danmark, 50-årige Michael Ellegaard fra Odense, ubetinget fængsel for to gange at have truet en sagsbehandler fra Odense Kommune.

Michael Ellegaard blev i juni 2016 idømt seks måneders ubetinget fængsel ved Retten i Odense for trusler mod sagsbehandleren, som blev fremsat i en mail i forbindelse med en kommende tvangsfjernelse af den højreradikales nyfødte barn.

Nu er Østre Landsret nået frem til samme resultat, nemlig at Michael Ellegaard truede sagsbehandleren. Landsretten nåede også frem til, at det skulle takseres til seks måneders ubetinget fængsel plus to måneder, han har haft stående som uafsonet reststraf i en sag fra 2012 om skud mod politiet ved sin ejendom på Dybdevej i Odense-forstaden Bolbro.

Over for sagsbehandleren havde han blandt andet skrevet "øje for øje, tand for tand", og det var ifølge landsretten med til at fremkalde frygt hos sagsbehandleren.

Michael Ellegaard blev i forbindelse med en sag i 2016 anholdt og kørt til afhøring på politigården. Undervejs havde han truet betjentene, hvilket han også blev dømt for i landsretten.

Den 50-årige Michael Ellegaard, kendt islamkritiker og højreradikal, har i årevis været formand for Frit Danmark - Danmarks største folkebevægelse mod indvandring. Han har flere gange været opstillet som spidskandidat til både byråds- og regionsvalg, og til folketingsvalg, men uden at blive valgt ind.

I februar 2012 skød Michael Ellegaard ud i mørket med et luftgevær mod betjente, som en sen aften var mødt op ved bagdøren til hans hjem på Dybdevej i Bolbro efter en falsk anmeldelse om husspektakler.

Skudepisoden kostede ham senere en dom på seks måneders fængsel, som senere blev stadfæstet af Østre Landsret. Han har hele tiden erkendt, at han skød, men efter eget udsagn vidste han ikke, det var politiet, som stod uden for hans bagdør.

Sagen om skud mod politiet i 2012 har dog intet at gøre med den sag, Østre Landsret netop har afsagt dom i.

Normalt skriver vi ikke navn på personer, som bliver idømt under ét års ubetinget fængsel. Vi gør i denne sag en undtagelse, fordi Michael Ellegaard er formand for et politisk parti, ligesom han har været opstillet ved flere valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Dorte er en af de få læger, der udskriver medicinsk cannabis - hun gør det til helt særlige patienter

Fyn For abonnenter

Rasmus har altid smerter - medicinsk cannabis giver ham et liv: - Jeg troede ikke for fem flade ører på det - jeg bad lægen rende og hoppe

Annonce