Annonce
Odense

Højreradikal politiker: Dømt for trusler mod sagsbehandler

I alt otte måneders ubetinget fængsel, heraf to måneder fra en tidligere straf, var landsrettens dom til den højreradikale Michael Ellegaard. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Michael Ellegaard, formand for det indvandrerkritiske parti Frit Danmark, har i Østre Landsret fået stadfæstet sin straf for trusler mod sagsbehandler i Odense Kommune.

Det koster nu formanden for det indvandrerkritiske parti Frit Danmark, 50-årige Michael Ellegaard fra Odense, ubetinget fængsel for to gange at have truet en sagsbehandler fra Odense Kommune.

Michael Ellegaard blev i juni 2016 idømt seks måneders ubetinget fængsel ved Retten i Odense for trusler mod sagsbehandleren, som blev fremsat i en mail i forbindelse med en kommende tvangsfjernelse af den højreradikales nyfødte barn.

Nu er Østre Landsret nået frem til samme resultat, nemlig at Michael Ellegaard truede sagsbehandleren. Landsretten nåede også frem til, at det skulle takseres til seks måneders ubetinget fængsel plus to måneder, han har haft stående som uafsonet reststraf i en sag fra 2012 om skud mod politiet ved sin ejendom på Dybdevej i Odense-forstaden Bolbro.

Over for sagsbehandleren havde han blandt andet skrevet "øje for øje, tand for tand", og det var ifølge landsretten med til at fremkalde frygt hos sagsbehandleren.

Michael Ellegaard blev i forbindelse med en sag i 2016 anholdt og kørt til afhøring på politigården. Undervejs havde han truet betjentene, hvilket han også blev dømt for i landsretten.

Den 50-årige Michael Ellegaard, kendt islamkritiker og højreradikal, har i årevis været formand for Frit Danmark - Danmarks største folkebevægelse mod indvandring. Han har flere gange været opstillet som spidskandidat til både byråds- og regionsvalg, og til folketingsvalg, men uden at blive valgt ind.

I februar 2012 skød Michael Ellegaard ud i mørket med et luftgevær mod betjente, som en sen aften var mødt op ved bagdøren til hans hjem på Dybdevej i Bolbro efter en falsk anmeldelse om husspektakler.

Skudepisoden kostede ham senere en dom på seks måneders fængsel, som senere blev stadfæstet af Østre Landsret. Han har hele tiden erkendt, at han skød, men efter eget udsagn vidste han ikke, det var politiet, som stod uden for hans bagdør.

Sagen om skud mod politiet i 2012 har dog intet at gøre med den sag, Østre Landsret netop har afsagt dom i.

Normalt skriver vi ikke navn på personer, som bliver idømt under ét års ubetinget fængsel. Vi gør i denne sag en undtagelse, fordi Michael Ellegaard er formand for et politisk parti, ligesom han har været opstillet ved flere valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce