Annonce
Nordfyn

Høje priser på materialer har ført til flere kompromiser i opførelsen af nyt fælleshus: Men nu går arbejdet med huset endelig i gang

Det er i forlængelse af fjordhusene her, bagerst i billedet, at fælleshuset Skalleværket kommer til at blive opført. Foto: Udvikling Klintebjerg
I denne uge går byggeriet af et nyt 3,7 millioner dyrt fælleshus ved Klintebjerg Havn i gang. Et byggeri, hvor de frivillige folk bag har måttet gå på kompromis med nogle af løsningerne i huset, som skal stå færdigt allerede i år.

Klintebjerg: Det var i januar 2020, at otte nye fjordhuse stod klar ved Klintebjerg Havn, og nu går der ikke længe, før husene, som der har været rift om, får selskab af et nyopført fælleshus på det attraktive, maritime område ud til Odense Fjord.

I sidste uge skrev folkene bag det nye fælleshus Skalleværket nemlig kontrakt med en hovedentreprenør, og i denne uge går han, den lokale tømrermester Gert Fogt, i gang med arbejdet. Det fortæller formand for foreningen Udvikling Klintebjerg, Trine Wenckheim, der glæder sig over, at byggeriet nu går i gang. Men det bliver et byggeri, der ikke opfylder alle ønskerne fra de frivillige folk bag huset.

- Vi har måttet hakke en hæl og klippe en tå, fordi at priserne på materialer er steget ganske voldsomt. Det har desværre været nødvendigt, fordi vi er "big time" presset på økonomien.

Annonce

Blandt andet, fortæller Trine Wenckheim, får huset ikke, som ellers ønsket, loft til kip, ligesom Udvikling Klintebjerg også har måttet gå på kompromis med nogle materialevalg. Derudover har de også måttet droppe ønsket om foldedøre inde i huset, og i køkkenet har de også måttet give afkald på flere ting.

- Det, der lige havde givet "the final touch" har vi måttet skære på, og der håber vi selvfølgelig, at vi kan søge blandt andet nogle kommunemidler for at få mulighed for at få de ting etableret senere.

Ligget vandret for at lykkes

Trine Wenckheim har sammen med resten af folkene arbejdet på projektet i ni år, og nu kulminerer det hele.

- I bestyrelsen har vi ligget vandret på det seneste for at få alt det her med byggeriet på plads. Det er jo en kæmpe proces at bygge for så stort et beløb, når vi kun sidder frivillige til at drive det her. Det er en stor opgave.


Det er ikke kun et fælleshus. Udearealerne er lige så vigtige som indearealerne. Dermed forstået, promenaden kommer til at fortsætte med trappe ned til vandet, og så kommer der til at være bænke hele vejen rundt om bygningen, så man kan sidde rundt om den og nyde vandudsigten.

Trine Wenckheim, formand Udvikling Klintebjerg


Efter sommerferien vil foreningen udvikling Klintebjerg invitere til et officielt arrangement som markering af byggeriets opstart. Et byggeri, der har lige så meget fokus på ude- som indearealerne.

- Det er ikke kun et fælleshus. Udearealerne er lige så vigtige som indearealerne. Dermed forstået, promenaden kommer til at fortsætte med trappe ned til vandet, og så kommer der til at være bænke hele vejen rundt om bygningen, så man kan sidde rundt om den og nyde vandudsigten.

- Og alt det her kan jo kun lade sig gøre, fordi vi har fået støtte fra de her tre fonde - som vi er lykkelige for, ganske enkelt.

Til byggeriet af Skalleværket har Udvikling Klintebjerg indhentet milliondonationer fra både Nordeafonden, Fynbo Fonden, RealDania og dertil 500.000 fra LAG MANK.

Planen er, at fælleshuset Skalleværket, der er budgetteret til at koste 3,7 millioner kroner, står færdig den 31. december i år.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Nordfyn For abonnenter

Nordfyn blandt de værst ramte kommuner: Men få enkle ting kan eliminere risikoen for at blive smittet med legionella-bakterier

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 21. og onsdag den 22. september

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Nyborg For abonnenter

Stædig håndboldtosse med hang til historie: - Jeg er på evig skattejagt

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce