Annonce
Fyn

Høje odds på fynske Michelin-stjerner: - Det er ikke udtryk for, at det er dårlige restauranter

Snart bliver det afgjort, om der er fynske restauranter blandt modtagerne af årets Michelin-stjerner. Arkivfoto: Robert Wengler.
Hvert år er håbene om michelinstjerner til fynske restauranter blevet slukket, når det franske bildækfirma præsenterer sin guide for Norden. Mandag 13. september får de en ny chance.

Fyn: Falsled Kro? Nej, ikke i år. Lieffroy? Næ, heller ikke i år. De to restauranter, der ligger ved Helnæs Bugt nord for Faaborg og ud til Storebælt ved Nyborg, er efter Danske Spils vurdering de eneste på Fyn, som kan være på tale til at få en stjerne, når Michelin-guiden mandag 13. september offentliggør sin vurdering af danske restauranter.

Men det er de så alligevel ikke, for sandsynligheden for en stjerne til de to fynske spisesteder er ikke høj, vurderer Danske Spil.

Tirsdag formiddag var der odds 9,00 på mindst en stjerne til Lieffroy og odds 1,04 på ingen stjerner til Nyborg-restauranten. Falsled Kro havde odds 6,00 for mindst en stjerne og 1,10 for ingen stjerner.

Annonce

- Det er nogle restauranter, der har ligget på det samme høje niveau i nogle år, men Michelin har ikke kigget i deres retning, og så vurderer vi, at der er nogle nye restauranter, der har en bedre chance. Når man ikke allerede har givet Falsled Kro en stjerne, så bliver det snart svært at se, hvad der skal til for kroen, siger Søren Andersen, pressechef i Danske Spil.

Ekspertråd og corona-begrænsninger

Danske Spil har talt med madanmeldere på nogle af de store danske dagblade for at kunne afgøre, hvilke restauranter der skulle laves odds for, men coronapandemien har også haft noget at sige, forklarer Søren Andersen:

- En af grundene til, at vi ikke har nogle af de nyere restauranter for eksempel i Odense med, som jo ellers også gør det godt, er, at corona har betydet, at det har været meget begrænset, hvor meget Michelins folk har haft tid til at komme rundt. Og der har selvfølgelig også været lukket på en del restauranter. Derfor har vores vurdering været, at det nok primært er nogle af de mere kendte restauranter, de er gået efter at besøge, hvis de har besøgt nogen, siger han.

I virkeligheden er der måske nogle af restauranterne, som ved noget, vi ikke ved. Derfor har vi også sat limits på, hvor meget man kan spille, så man kan ikke spille 10.000 kroner på en restaurant.

Søren Andersen, pressechef, Danske Spil

Når Danske Spil vurderer, at Falsled Kro står lidt bedre end Lieffroy i forhold til at få en stjerne, skyldes det ifølge Søren Andersen, at kroen "nok" falder mere i den franske guides smag.

- Og der skal man nok ikke kun kigge på maden, men også på omgivelserne og det setup, som Falsled tilbyder, hvor kroen er med i Relais & Chateaux (verdensomspændende kæde af hoteller med fokus på top-gastronomi, red.). Det er noget, som michelinguiden godt kan lide.

- Men selvom vi ikke vurderer det til at være voldsomt sandsynligt, at Falsled eller Lieffroy får en stjerne, er det vigtigt at sige, at det ikke er et udtryk for, at vi eller de anmeldere, vi har talt med, synes, at det er dårlige steder. Men når de ikke allerede har fået en stjerne, hvorfor skulle de så få en nu, spørger Søren Andersen.

Annonce

Måske ved nogen noget

Plejer danskerne at spille på mange stjerner, eller satser de på det sikre?

- De spiller mere på det sikre. Men folk spiller også med hjertet, altså lokalt forankret. Og jeg tror, at det handler ikke nødvendigvis om, at man tror på en stjerne, men mere, at det er hyggeligt at tage ned til Lieffroy og sige: "Se, jeg har spillet på jer". Jeg tror, man også skal se det som en tillidserklæring til nogle af de steder, man godt kan lide.

Ved I noget om uddelingen, som vi andre ikke ved?

- Nej, det gør vi ikke. I virkeligheden er der måske nogle af restauranterne, som ved noget, vi ikke ved. Derfor har vi også sat limits på, hvor meget man kan spille, så man kan ikke spille 10.000 kroner på en restaurant. Det er for hyggens skyld og ikke noget, man bliver rig på. I princippet kan der jo være nogle restauranter, der har fået at vide, at de skal møde op til prisuddelingen, som vi ikke kender til. Derfor kommer vi også til at lukke for spillet nogle dage før selve uddelingen, så det går ordentligt til.

Michelin afslører årets danske stjernerestauranter - og hvilke restauranter der i øvrigt omtales i guiden - i koncerthuset i Stavanger mandag 13. september klokken 20.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce