Annonce
Gear

Høj Seat skruer op for sportsfaktoren

Seat Ateca FR har det store sportstrim, mens motorerne yder fra 150 hk til 190 hk. Foto: Seat

Ateca FR bliver en GTI-agtig version af den høje SUV fra Seat.

Mulighederne inden for de høje biler vokser i alle retninger. Seat byder nu op til mere sportslig fremfærd med en FR-version af Ateca, der kom på banen for et par år siden. I det ydre adskiller FR sig fra Xcellence med FR-logoet for og bag, mens tagrælingen og kantlisterne ved vinduerne er sorte.

Ser man nærmere på fronten, kan man se, at kølergrillen har sit eget blanke, sorte design, ligesom kofangeren er indfarvet og unik for FR. Bilens LED-tågeforlygter er også holdt i FR-design.

Helt i samme ånd som FR-modellerne fra de andre rækker er der her masser af spoilere og trim i sortblankt design kombineret med 18-tommer-fælge samt en kabine med sportsæder i alkantara og detaljer i læder, aluminium og med røde kantsyninger.

Motorbestykningen kommer fra de største varianter med benzin- og dieselmotorer med 150 hk til 190 hk og kan spille samme med såvel manuelt som DSG-automatgear. Modellen kan også peppes op med automatgear og firehjulstræk, mens også progressivt styretøj kan være med til at løfte niveauet.

Den heftige version med 300 hk er forbeholdt den nye Cupra Ateca, som skal være med til at få Cupra-brandet til at stå stærkere.

Ateca FR koster fra 339.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce