Annonce
Kultur

"Høj kvalitet til billige penge": Anmelderrost restaurant i Odense er lukket

Brødrene Micky og Malte Rene Christensen (to første fra venstre) har trods store roser fra anmelderne ikke kunnet holde liv i Sæson Spisested i Odense. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Anmelderne har fra starten været imponerede over Sæson Spisested i Vindegade i Odense, men økonomien bag restauranten fik aldrig flyvehøjde. Nu er brødrene Micky og Malte Rene Christensens restaurant gået konkurs.

Der har været skrevet og sagt meget positivt om Odense-restauranten Sæson Spisested. De unge og ambitiøse kokke Micky Rene Christensen og Malte Rene Christensen har dog ikke formået at skabe en god nok forretning til at holde restauranten kørende.

To besøg af Fyens Stiftstidendes anmeldere i 2014 og 2016 udløste to gange fem stjerner til brødrenes mad. I den seneste anmeldelse lød det blandt andet, at restauranten altid serverede "mad af høj kvalitet til billige penge". Men bundlinjen har ikke desto mindre været negativ i de seneste år.

Det gjorde sig ikke mindst gældende i 2017, hvor Sæson Spisested endte med et underskud på omkring 400.000 kroner, der samtidig fik den i forvejen negative egenkapital til at stige - eller måske rettere falde - til 470.000 kroner.

Det blev tilsyneladende for meget for restaurantens kreditorer. I starten af august blev Sæson Spisested Aps i hvert fald erklæret konkurs ved Skifteretten i Odense.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar til konkursen fra Malte Rene Christensen. Han har dog meddelt, at han ikke ønsker at kommentere på sagen.

Annonce

Tilbage på sporet efter kritik

Selvom Sæson Spisested nu er lukket, er Malte Rene Christensen ikke færdig med at drive restaurant i Odense. Han ejer nemlig også hovedparten af Bar'Tapas på Kongensgade, der i modsætning til Sæson Spisested har givet overskud i både 2016 og 2017.

Tapas-restauranten blev tidligere på året ramt af en sur smiley og en bøde på 40.000 kroner fra Fødevarestyrelsen efter fund af muselort i kælderen.

Lidt over to måneder efter fik restauranten dog sin glade smiley igen, da Fødevarestyrelsen kom på besøg. Denne gang var der ikke noget at kritisere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce