Annonce
Kultur

Høgh, Falch og Havørn gentager NU Festival i 2022: Ny festival samler 780.000 kroner sammen til kræftforskning

NU Festival vender tilbage i 2022, kunne Hans "Havørn" Thomsen og Michael Falch løfte sløret for mandag aften på Anarkist. Foto: Simon Staun
NU Festival løb af stablen for første gang i september. Det altoverskyggende formål var at samle ind til forskning i bugspytkirtelkræft, som medarrangør Lars Høgh er ramt af, og som festivalens bestyrelsesformand Jørn Bonnesen døde af få dage efter festivalen. Mandag aften blev det indsamlede beløb præsenteret, ligesom det blev offentliggjort, at festivalen vender tilbage i 2022.

Musik: Mandag aften på Anarkist i Odense kunne Hans "Havørn" Thomsen og Michael Falch løfte sløret for, at der kommer en NU Festival på Lundsgaard Gods til september 2022.

De to udgør sammen med Lars Høgh trekløveret, der etablerede sangskriverfestivalen med formålet at samle penge ind til kræftforskning. Helt specifikt bugspytkirtelkræft som er den type kræft, den fynske målmandslegende er ramt af - og som holdt ham fra at være til stede på Anarkist.

Regnskabet er netop gjort op, og foran 20 sponsorer og særlige støtter til festivalen kunne Hans Thomsen og Michael Falch fortælle, at den første NU Festival samlede 780.000 kroner ind.

Annonce

På to dage gik der kun 30 glas i stykker. Det siger noget om, hvor civiliseret publikum opførte sig. Derfor glæder vi os allerede til at møde dem igen

Hans Thomsen, medarrangør af NU Festival

Et beløb som blandt andet er blevet så markant, fordi alle musikere har optrådt til en hyre under normaltaksten, præcis som lyd- og lysfolk har sænket deres honorar for at støtte festivalens mission.

- Opbakningen har været fuldstændig fantastisk hele vejen rundt. Det gælder ikke kun musikere og lyd- og lysfolk. Det gælder også godsejerparret, Kerteminde Kommune og en lang række samarbejdspartnere. Responsen fra publikum har også været overvældende. Vi har modtaget et utal af rosende mails og beskeder, siger Hans Thomsen.

Michael Falch er blevet spurgt gentagne gange på de sociale medier, om der kom en festival i 2022. Han er glad for endelig at kunne svare, at det gør der.

- Det er skønt endelig at kunne melde ud, at vi vender tilbage næste år 9. og 10. september. Vi er så stolte over, at vi kan donere 780.000 kroner, men som gammel sportsmand har jeg en ambition om, at vi skal nå en million i 2022, siger Michael Falch.

Både Hans Thomsen og Michael Falch roser den unikke opbakning fra andre fynske koncertarrangører, der med deres accept og kollegialitet har været en væsentlig del af succesen.

- Det har været uvurderligt med opbakning fra blandt andet Live Culture og Musik ved Bøgen, der ellers kunne være konkurrenter. Det skyldes naturligvis, at der er tale om en festival, der ene og alene samler ind til kræftforskning og ikke handler om at tjene penge til arrangørerne, siger Hans Thomsen.

Lev i NU'et

De fleste læsere vil være bekendt med, at Lars Høgh kæmper med kræft. Men mange vil formentlig ikke vide, at NU Festivals tidligere formand, Jørn Bonnesen, døde af netop bugspytkirtelkræft.

Han fik konstateret sygdommen før sommerferien, men nåede lige præcis at deltage i festivalen.

Hans Thomsen og Michael Falch er imponerede over, at NU Festival allerede første år samlede 780.000 kroner ind til forskning i bugspytkirtelkræft. Foto: Simon Staun

Hans Thomsen og Lars Høgh har været nære venner med Jørn i årtier, mens Michael Falch før planlægningen af NU Festival kun kendte Jørn Bonnesen af navn. Han husker tydeligt, at han på festivalen stod med ham ude i backstage-området inden Malurt-koncerten og fik et grineflip.

- Det var surrealistisk at få beskeden om hans død så kort til efter festivalen. På mærkværdig vis var det med til at understrege noget af det, festivalen er sat i verden for. At betone det filosofiske sigte med, at vi skal leve i nuet, fordi det kan være slut lige om lidt. Det kan godt være, det er fortærsket. Men Jørns død mindede os om, at det til stadighed er sandt, siger Michael Falch.

Hans Thomsen er stadig berørt af sin gode vens pludselige død. Flere uger efter dødsfaldet var han nærmest i chok.

- Jørn har været min mentor på mange måder. Han har lært mig utrolig meget og var uvurderlig i etableringen af NU Festival. Selv om hans navn ikke har været nævnt lige så mange gange som Høgh og Falch, har hans rolle været lige så markant. Det har været lindrende at tale med Jørns kone, der understregede, at Jørns ønske var, at vi også lavede en festival i 2022.

Hans Thomsen kan også fortælle, at publikum opførte sig pænt på Lundsgaard Gods. Det er ikke sædvane at udlevere glas til drikkevarer på festivaler, men NU Festival løb risikoen til trods for brostenene på festivalpladsen.

- På to dage gik der kun 30 glas i stykker. Det siger noget om, hvor civiliseret publikum opførte sig. Derfor glæder vi os allerede til at møde dem igen, siger Hans Thomsen.


Hvornår billetsalget går i gang, og hvilke navne man kan se frem til på NU Festival 9. og 10. september 2022, melder arrangørerne formodentlig ud i december.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Hvem var skyld i letbaneuheld? Både bilist og letbanefører mener, at de havde grønt lys

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

OB

Christian Eriksen genoptræner på OB's anlæg

Odense

Smitten øges, mistrivslen stiger: Studerende på SDU møder syge op til undervisningen

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Assens For abonnenter

Pia får helt nye opgaver i Byrådet: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget jeg ikke skal lave

Middelfart

Endelig konstituering på plads: 18-årig med kanonvalg bliver næstforkvinde i udvalg

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Nyborg

Nedrevet køreledning skabte lange køer på stationen: - Det værste er, når man ikke kan få klar besked

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

GOG

GOG-stjerner er tv-stjerner - alle vil se ligaens to topklubber

Annonce