Annonce
Debat

Hærvejsmotorvej er en rød klud mod dem, der kæmper for klimaet

Motorveje: Kære socialdemokrater! Den nuværende regering ønsker desværre flere motorveje og ikke kun at udbygge dem, der findes i forvejen.

Nye motorveje som Hærvejsmotorvejen er udtryk for gammeldags tankegang og manglende rettidig omhu, da den går direkte igennem noget af det smukkeste natur, kultur og historiske område, vi har i Danmark.

Tilhængere af byggeriet kan ikke sige, at den vil aflaste E45, da den vil være en kæmpe omvej. Gods skal ikke transporteres med lastbiler, men med tog fremove,r og pendlerne har absolut ingen gavn af den.

Hvorfor skal hver dansker betale mange tusinde kroner til en motorvej, som kun ødelægger vores sparsomme natur, og som ingen danskere vil komme til at bruge?

Det er en tosset fiks ide hos nogle borgmestre, som mangler et prestigebyggeri. Det er ikke motorveje, der skaber vækst. Det er mennesker i lokalområderne. Og lige nu strejker vore børn og unge for klimaet hver fredag.

Vedtagelsen af nyt motorvej byggeri vil være en provokerende rød klud over for denne klimabevidste generation. Spørg selv jeres egne børn.

Jeg håber, Socialdemokratiet vil være fornuftig og være med til at standse lobbyister som de gamle mænd i Hærvejskomiteen og i stedet satse på ungdommen i klimabevægelsen og på den offentlige trafik til pendlerne.

I den kommende valgkamp vil I blive udspurgt om holdningen til at udlede mere CO2 på motorvejene. Det er der bestemt ikke stemmer i. Motorvej byggeri får folk op i det røde felt, så I skal have politikken på plads, for at den grønne del af befolkningen ikke stemmer på de partier, der siger nej tak til overflødige motorveje og ja tak til et grønnere Danmark. De unge vil ikke have klimaet og naturen ødelagt. Lyt til dem. Jeg vil heller ikke stemme på Socialdemokratiet, hvis I bygger flere nye motorveje i vores skønne land.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Annonce