Annonce
112

Hærværk på biler fortsætter: Politiet har intet at gå efter

Hærværk mod varebiler i Middelfart fortsætter. Foto: Colourbox
Endnu flere biler er blevet udsat for hærværk i weekenden, men politiet har ingen spor.

Nordvestfyn: Endnu engang er bilejere i Middelfart udsat. I weekenden blev yderligere to biler udsat for hærværk og indbrud. Det viser Fyns Politis døgnrapport.

På Provstindestien havde en eller flere ukendte personer brudt ind i en hvid varebil af mærket Renault Trafic. Her knuste de den trekantede rude foran den venstre siderude, men intet blev stjålet fra bilen. Indbruddet var ligesom bådtyveriet sket mellem fredag klokken 15 og mandag klokken 6.30.

Endnu en varebil blev udsat for hærværk på Korsholm Allé. En sort Ford Transit Van fik ligesom varebilen på Provstindestien knust den lille trekantsrude i venstre side. Indbruddet skete mellem fredag klokken 11 og mandag klokken 11.44.

Indbruddene i bilerne to af flere i en serie af hærværk begået mod biler i Middelfart i weekenden.

Politiassistent ved Fyns Politi, Poul Hollensted oplyser, at man endnu ikke har noget at gå efter i sagerne om indbrud og hærværk på de mange biler, og at de ikke endnu har mistanke om, hvorvidt hærværkene skulle være begået af de samme personer.

Annonce
En bådejer mistede sin speedbåd til tyve i weekenden. Foto: Colourbox

Båd stjålet

Det var ikke kun i Middelfart, at gerningsmænd var ude efter transportmidler i weekenden. I Nørre Aaby blev flere bilejere mødt af et syn af knuste sideruder.

Sommeren bliver med lidt mindre havduft og vind i håret for en bådejer i Nørre Aaby. Døgnrapporten viser, at en eller flere tyve sneg sig ind på en grund på Assensvej og stjal en hvid Sea-Ray speedbåd på 21 fod.

Båden blev stjålet hen over weekenden mellem fredag klokken 15 og mandag klokken 11.10, og den stod på en Brenderup bådtrailer med nummerpladen AU 88 87.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce