Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hærværk, alkohol og uro: Slut med aftenåbent på biblioteket i Ringe

Biblioteket i Ringe har ikke længere aftenåbent. Det er en konsekvens af uro og hærværk på stedet. Arkivfoto: Kim Rune
Længere tids hærværk på biblioteket i Ringe om aftenen får nu konsekvenser, idet det ikke længere er muligt at benytte stedet om aftenen. Blandt andet er der fundet alkohol på biblioteket.

Ringe: I flere år har det været muligt at lukke sig ind på Ringe Bibliotek om aftenen for at låne bøger eller bruge computerne.

Men fra fredag den 11. oktober vil der være lukket på biblioteket i Ringe allerede fra klokken 18. Det skyldes, at der i en længere periode har været problemer med uro og hærværk om aftenen, og det er nu eskaleret i sådan en grad, at bibliotekets ledelse har valgt at politianmelde hændelserne og samtidig lukke biblioteket for adgang efter klokken 18.

- Det er ærgerligt, at vi er nødt til at lukke biblioteket for de mange borgere, der plejer at benytte biblioteket i aftentimerne på grund af nogle få, der skaber uro og hærværk, siger Birthe Mogensen, biblioteksleder på Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne, i en pressemeddelelse.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har de fire biblioteker i Broby, Faaborg, Ringe og Årslev længe kunne kalde sig åbne biblioteker. Her kan man uden for normal åbningstid lukke sig ind ved hjælp af sit sygesikringskort, hvis man er over 15 år. Det kan man fra klokken 7 og frem til klokken 22.

Annonce

Sender et signal

Men det er for en stund slut om aftenen i Ringe, og det i høj grad for at sende et signal, lyder det fra biblioteksfaglig leder, Morten Dahl Nielsen.

- Vi vil lige mærke efter, om det har en effekt, og det ved vi fra andre steder i landet, at det har. Og så for at sende et signal om, at det ikke er noget, som vi accepterer, siger Morten Dahl Nielsen, som ikke har nærmere oplysninger om, hvad hærværket har bestået af.

- Men det er lettere hærværk, og så er det noget opførsel, der ikke ligger inde under det, som vi betegner som god opførsel. Men vi har ikke været til stede, fordi det er foregået om aftenen, så vi kan ikke vide helt præcist, hvad det er, lyder det fra ham.

Det kan overvågning på biblioteket måske afsløre. For det er der faktisk, men det er kun politiet, som kan bede om at se det. Det kan blive tilfældet, når nu der er indgivet en politianmeldelse.

- Det vil det være, men det er op til efterforskningen, bemærker Morten Dahl Nielsen.

Stadig weekendåbent

Ifølge Birthe Mogensen er der fundet alkohol inde på biblioteket og smadrede flasker uden for. Med sløjfningen af aftenåbent vil der være åbent i Ringe fra klokken 7 til 18 - også i weekenden.

- Vi håber, at vi snart finder en løsning, så Ringes borgere igen kan få adgang til bibliotekets lokaler i aftentimerne. Indtil da må vi henvise borgerne til at benytte vores andre biblioteker, der stadig har åbent til kl. 22.00 alle dage, lyder det i pressemeddelelsen fra Birthe Mogensen.

Har man behov for at komme på biblioteket efter klokken 18, så kan det gøres på Faaborg Bibliotek eller Årslev Bibliotek, der fortsat er åbne fra kl. 7-22. Broby Bibliotek er pt. lukket pga. flytning, men åbner igen d. 1. november 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce