Munkebo: Nok er nok.
Nu sætter Bådejerforeningen Boels Bro foden ned. Igennem flere år har den lille jollehavn ved Odense Fjord i Munkebo oplevet hærværk på stedet og tyveri fra medlemmernes både, og senest blev der tændt bål i de to stråtækte og knap 200 år gamle stenhuse ved den lille havn.
Det kunne have været gået helt galt. Og måske kunne alle de ting, der foregår ved havneområdet, være undgået, hvis bådforeningen fik lov til at sætte videoovervågning op.
Både et skilt, hvor der står "Området videoovervåges," og det faktum, at der rent faktisk er et kamera, der holder øje med området i de sene nattetimer, hvor stedet ellers normalt er affolket, kan være præventivt.
Det mener i hvert fald Bådejerforeningen Boels Bro, som derfor beder Kerteminde Kommune om hjælp til at få lov til at sætte overvågning op.
Michael Funk, der er formand for foreningens omkring 85 medlemmer, fortæller, at bestyrelsen i bådforeningen på søndag har sat hinanden stævne for at drøfte problematikken.
Michael Funk, formand for Bådejerforeningen Boels BroMåske er det bare unge mennesker, der mangler et sted at være.
Han er selv lige kommet hjem fra Norge, hvor han arbejder på en borerig, og derfor var han ikke hjemme i sidste uge, da der pludselig blev tændt bål i stenhusene.
- Måske er det bare unge mennesker, der mangler et sted at være, siger han.
Afslag fra politiet
Formanden fortæller, at siden coronaens begyndelse har foreningen valgt at aflåse deres klubhus, så det har ikke været muligt at bruge længe. Her har unge mennesker ellers tidligere holdt til på en måde, som foreningens medlemmer ikke brød sig om - blandt andet blev der taget stoffer og drukket alkohol, fortæller Michael Funk.
Boels Bro Bådforening har tidligere ved politiet søgt om at få lov til at sætte videoovervågning op ved havnen.
- Men det fik vi afslag på dengang. Siden har vi talt med kommunen om det, forklarer den lille havns formand.
Han er ved at samle noget materiale, så han kan lave en liste over de anmeldelser af hærværk og tyverier fra bådene - blandt andet af benzin, olie og påhængsmotorer, som foreningen selv har indgivet til politiet, og som medlemmerne af foreningen inden for de sidste år selv har henvendt sig til ordensmagten med.
- Når jeg har indsamlet det, vil kommunen og kommunes jurist vurdere, om der er grundlag for, at der skal sættes noget videoovervågning op. For det er kun dem, der kan sætte det op, understreger Michael Funk.
- Så det er det, vi arbejder på lige her og nu.