Annonce
Assens

Hærværk mod Vissenbjerg Kirke: Unge hoppede rundt på alteret

Vissenbjerg: En gruppe teenagedrenge er blevet politianmeldt for at udøve hærværk mod Vissenbjerg Kirke 1. januar. Drengene har delt en video på det sociale medie Snapchat, som viser dem hoppe rundt på kirkens alter og jonglere med alterlys. Desuden har de unge hærværksmænd fyret fyrværkeri og kanonslag af på kirkens toilet, fortæller menighedsrådsformand Hans Peder Christiansen.

Menighedsrådet har meldt hærværket til Fyns Politi.

Det er ikke første gang, at unge mennesker raserer kirkens toilet. Men de har ikke tidligere været inde i selve kirken.

- Det er noget beskæmmende og en utrolig mangel på respekt, mener Hans Peder Christiansen, som var blandt de første, der opdagede, hvad der var sket.

Heldigvis er der ikke sket alvorlig skade på hverken bygninger eller alteret, oplyser han.

- Alterlysene koster vel 400-500 kroner stykket, men havde de ramt alteravlen eller ødelagt en af figurerne, kunne der have kommet en regning på mere end hundrede tusind kroner, siger menighedsrådsformanden.

Annonce

Håndteres af politi og SSP

Ifølge Charlotte Nyborg, som er kommunikationsrådgiver hos Fyns Politi, har politiet ikke registreret hærværket som en anmeldelse, men som en hændelse, fordi der ikke er sket nogen skader på Vissenbjerg Kirkes ejendom. Sagen er givet videre til Fyns Politis forebyggelsesafdeling og SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi, red.), fortæller hun.

Jesper Jensen, som er faglig koordinator for SSP i Assens Kommune, bekræfter, at man er i færd med at tage hånd om sagen.

- Vi kender sagen og arbejdede også med den i sidste uge. Så vi ved godt, hvad det drejer sig om, og hvem det drejer sig om, siger Jesper Jensen, som ikke ønsker at udtale sig yderligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce