Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hærværk mod fredet bygning i Faaborg: Dorthe vågnede til lyden af glasskår

Dette syn mødte Dorthe Lysemose, da hun kom ned fra lejligheden ovenpå og så til sin udstilling i Levins Hus i Faaborg lørdag morgen. En stor sten er blevet kastet gennem en rude i den fredede bygning, hvor Dorthe Lysemose sov på førstesalen. Privatfoto
Dorthe Lysemose blev vækket af et brag fra en rude, der blev knust af en sten, da den fredede bindingsværksejendom Levins Hus i Faaborg blev udsat for hærværk natten til lørdag.

Faaborg: Dorthe Lysemose vågnede med et sæt klokken tre natten til lørdag. Lyden af klirrende glaskår fik hende op af sengen i en fart.

- Jeg var henne og kigge ud af vinduet, men kunne ikke se noget. Jeg troede, det var længere nede ad gaden, fortæller Dorthe Lysemose.

Men det var det ikke. Da det blev lyst lørdag morgen, kunne hun se, at en stor sten var kastet ind gennem vinduet i stueetagen til Levins Hus i Faaborg.

Annonce

Hun bor i denne uge i lejligheden på førstesalen i Levins Hus. Den fredede bindingsværksejendom i Vestergade 3 tæt ved den gamle byport i Faaborg bruges af kunstnere til udstillinger i stueetagen, og ovenpå er en lejlighed, som Dorthe Lysemose i denne uge har lejet, fordi hun sammen med en anden kunstner, Inge Simonsen, udstiller kunstværker i udstillingslokalet.

Ingenting stjålet

Det var et kedeligt syn at vågne op til glasskår og et ødelagt vindue.


Det er lidt træls, men heldigvis er der ikke stjålet noget.

Dorthe Lysemose


- Det er lidt træls, men heldigvis er der ikke stjålet noget. Jeg har bronzefigurer i lokalet, og Inge udstiller billeder, men de er ikke gået efter dem. Det har været hærværk, siger Dorthe Lysemose, der er medejer af Galleri Q på havnen i Svendborg.

Levins Hus er opført i 1728 og ligger tæt ved den gamle byport i Faaborg. Arkivfoto

Der er ryddet op efter hærværket.

- En vicevært har været forbi og sat en plexiglasrude i, fortæller Dorthe Lysemose.

Trods hærværket er der stadig åbent i Levins Hus hen over weekenden.

- Vi har åbent som normalt lørdag fra kl. 11 til 17 og søndag fra kl. 11 til 16, oplyser Dorthe Lysemose.

Der har også været hærværk andre steder i Faaborg natten til lørdag. I et opslag i en Faaborg-gruppe på Facebook kan man læse, at en mand er set gå rundt i byen, hvor han stikker hul i bildæk omkring Odensevej, Vestergade og Nørregade. Det oplyses i opslaget, at han er meldt til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce