Annonce
112

Hærværk har skabt stor vrede: Racistisk budskab skrevet på væg og stol sat i flammer

Teksten var skrevet med tape. Foto: Line Nielsen
For nylig blev der begået hærværk mod et skur tilhørende Gelsted Skole, der forinden ikke havde oplevet problemer med hverken graffiti eller ødelagte ting i området.
Annonce

Gelsted: Billeder af et skur med knuste glasskår på jorden, en udbrændt stol i midten og det racistiske ord ”nigger” skrevet med store bogstaver på væggen skabte stor vrede på Facebook, da de blev lagt op i gruppen Gelsted 5591 mandag formiddag.

Opslaget blev kommenteret flittigt, men debatten udviklede sig til trusler, hvorefter muligheden for at kommentere blev fjernet, ligesom flere indlæg blev slettet.

Det omtalte skur, hvor hærværket fandt sted, tilhører Gelsted Skole, og da skoleleder og leder af Gelsted Børneunivers Anders Fæster Nielsen så opslaget, gik han med det samme ned til området. Men der havde nogen allerede fejet glasskårene op, fjernet skriften på væggen, ligesom stolen også var væk, fortæller han.

- Det er ikke en stol, der hører til skolen, og bygningen har ikke taget skade, siger han og oplyser, at hændelsen ikke er blevet politianmeldt.

Tilbage i tiden har skolen oplevet et andet tilfælde af hærværk, som blev meldt til politiet, men siden dengang har der ikke været problemer med hverken graffiti eller ødelagte ting, fortæller skolelederen.

Det er endnu ikke kommet frem, hvem den afbrændte stol tilhører. Foto: Line Nielsen
Annonce

SSP kommer forbi

Tidligere har skuret været brugt til at opbevare madrasser til højdespring og lignende, men bliver ikke længere benyttet af skolen. Anders Fæster Nielsen har heller ikke set andre benytte skuret, når han med jævne mellemrum går forbi efter eksempelvis et sent møde på skolen.

Til gengæld oplever han med jævne mellemrum, at unge samler sig ved bålhytten og multibanen 100 meter derfra, hvilket også var hensigten bag etableringen af multibanen, der er oplyst til sent om natten.

- Mange af dem, jeg møder, er tidligere elever på skolen. Dem hilser jeg på og snakker med og minder dem om, at de skal huske at passe på tingene. Nogle gange tror jeg, at det bliver lidt mere festagtigt, og der kommer måske andre unge. Jeg hører også nogle gange, at folk ser, der ankommer biler. Og af og til efterlades der knuste ølflasker, cigaretskodder, chipsposer og andet affald, siger Anders Fæster Nielsen.

Det har man for nylig forsøgt at undgå ved at sætte en ekstra skraldespand op, og så kommer SSP jævnligt forbi området.

- SSP kommer så meget forbi, de overhovedet kan, og har en god dialog med de unge, siger skolelederen.

Han fremhæver også, at den tilhørende ungdomsklub for nylig er åbnet igen efter at være lukket i nogle måneder grundet corona. Her vil pædagoger ugentligt skabe aktiviteter med de unge.

Foto: Line Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dalum: Næsby misbruger COVID-19-regler

Nyborg

Få nu lavet den støjmur!

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce