Annonce
Middelfart

Hærget stationsbygning er tæt på et salg - brandfolk rykkede ud til bål i stuen

Sådan så stationsbygningen i Nørre Aaby ud efter omfattende hærværk i foråret 2018. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Liebhavermægler fortæller, at han er tæt på at afhænde den fredede - og hærgede - stationsbygning i Nørre Aaby.

Nørre Aaby: Fredag morgen rykkede brandfolk fra stationen i Ejby ud, da der var kraftig røgudvikling fra den fredede stationsbygning i Nørre Aaby.

Den har i længere tid stået til salg og har været udsat for omfattende hærværk, og noget tyder på, at hærværkspersoner har været på spil igen.

For brandfolkene konstaterede, at nogen havde tændt et mindre bål i selve huset, oplyser indsatsleder Per Møller Jensen fra Trekantområdets Brandvæsen.

- Der var lidt papir, der lå og brændte på gulvet i en stue. Der var derfor en kraftig røgudvikling, og det var ikke særlig smart. Det tyder på, der holder nogen til, som ikke burde være der, forklarer indsatslederen, der derfor er godt tilfreds med, at årvågne beboere i området tilkaldte brandfolkene.

- En brand kan altid udvikle sig, så det er rigtig godt, at der er nogle vakse borgere, siger Per Møller Jensen.

Annonce

Skrevet under på et køb

Det er liebhavermægler Peter Warming, der står for salget af den fredede stationsbygning, der særligt sidste år var udsat for hærværk.

Det stilnede af, men er den seneste måned eller halvanden taget til igen, oplyser mægleren, der blandt andet fortæller, at en indgangsdør er ødelagt, og der er tegn på færden i huset.

- Hvad skal jeg sige? Det er nogle møgunger, og jeg kan ikke forstå, hvorfor der ikke er nogen, der kan gøre noget ved det, siger Peter Warming.

Til salg-prisen på ejendommen er på 1,195 millioner kroner, og den har stået tom i over 10 år.

Men Peter Warming er fuld af fortrøstning i forhold til, at stationsbygningen snart kommer på nye hænder.

- Vi er meget tæt på at handle den. Der er skrevet under, og vi er ved at få de sidste godkendelser på plads, siger liebhavermægleren, der ikke på nuværende tidspunkt ønsker at gå i detaljer med de potentielt kommende ejere.

- Jeg håber meget, at det kommer igennem, så vi kan få de rollinger ud derindefra. De må finde et andet sted at slå sig ned, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce