Annonce
Kultur

Hænning og piano-elegantier til morgenfriske

Gitte Hænning spiller på Jazzhus Dexter den 21. april næste år.

Næste år er det 50 år siden, en 16-årig pige ved navn Gitte Hænning havde hit på hit med sangene "Jeg snakker med mig selv", "Lille Frøken Himmelblå" og "Bare 16 år". Men selvom hun dermed kraftigt nærmer sig pensionsalderen, har hun ikke nogen tilbagetrækningsplan.

Og den 21. april 2012 står Gitte Hænning på scenen på Jazzhus Dexter i Odense, hvor morgenrock-koncerterne næste år går ind i deres sjette sæson med flere store navne på plakaten.

- Vi har stort set altid udsolgt, og det forudser jeg også vi får til årets sidste udspil med pianoets elegantier Bent Fabricius Bjerre og hans trio ”De græd...” (lørdag den 3. december, red.) bare fire dage, før han fylder 87, fortæller arrangøren, John Hr. Hansen, til Fyens Stiftstidende søndag.

Blandt de øvrige navne i 2012 er foreløbig Zididada, Dissing, Dissing og Las samt Dodo Gad.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce