Annonce
Kultur

Hænning og piano-elegantier til morgenfriske

Gitte Hænning spiller på Jazzhus Dexter den 21. april næste år.

Næste år er det 50 år siden, en 16-årig pige ved navn Gitte Hænning havde hit på hit med sangene "Jeg snakker med mig selv", "Lille Frøken Himmelblå" og "Bare 16 år". Men selvom hun dermed kraftigt nærmer sig pensionsalderen, har hun ikke nogen tilbagetrækningsplan.

Og den 21. april 2012 står Gitte Hænning på scenen på Jazzhus Dexter i Odense, hvor morgenrock-koncerterne næste år går ind i deres sjette sæson med flere store navne på plakaten.

- Vi har stort set altid udsolgt, og det forudser jeg også vi får til årets sidste udspil med pianoets elegantier Bent Fabricius Bjerre og hans trio ”De græd...” (lørdag den 3. december, red.) bare fire dage, før han fylder 87, fortæller arrangøren, John Hr. Hansen, til Fyens Stiftstidende søndag.

Blandt de øvrige navne i 2012 er foreløbig Zididada, Dissing, Dissing og Las samt Dodo Gad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Går modeshow i genbrugstøj

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce