Annonce
Livsstil

Hæk og græs

Annonce

Hækken kan klippes sidst på måneden, men skal ikke. Midt i juli er den ved at være færdig med at vokse, så du har lov til at vente.

En hæk, der er blevet for bred, kan klippes ind. Bedst sker det ved at klippe den ene side i år og vente med den anden side til næste år.

Stedsegrønne hække, som taks, buksbom og tuja, klippes først i august og senest i september. Husk også at gøde hækken senest nu i starten af juni.

Det store græs-ræs er i fuld gang, og det fortsætter så de næste par måneder. En god klippehøjde er to-tre centimenser. For at undgå mos skal græsset gødes. Regn med et-to kilo.

NPK-gødning pr. 100 m2 her i juni. Du kan også bruge organisk gødning, og her skal du læse på pakken, hvor meget du skal anvende. Organisk gødning koster mere, men holder længere.

Er der ujævnheder i græsplænen, eller bare pletter, så giv en topdressing. Et en-to centimeter tykt lag af halv kompost og halv grus er ideelt.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce