Annonce
Nyborg

Hædret af publikum: Sebastian til premiere

Ingen ringere end Sebastian var at finde i salen til premieren på Nyborg Voldspils forestilling "Ronja Røverdatter". Instruktør Jesper Dupont var meget beæret over det fine besøg. Foto: Palle Gram
Manden bag musikken sad selv i salen, mens Nyborg Voldspils "Ronja Røverdatter" gik over scenen.

Nyborg: Klapsalverne ville ingen ende tage, da Nyborg Voldspil sluttede premiereforestillingen "Ronja Røverdatter" fredag aften, og det blev annonceret, at manden bag musikken, Sebastian, sad blandt publikum i salen.

Sebastian selv var ikke bleg for at give sin "anmeldelse" af forstillingen:

- Det er meget, meget godt det her. Det er meget flot løst. Det er musikalsk, dramatisk, sjovt. Jeg er meget godt tilfreds. Det vigtigste er, at publikum har det godt, og det kan man se, de har, siger Sebastian, der har stået for oversættelse, musik og sangtekster til forestillingen.

Instruktør Jesper Dupont var meget beæret over det fornemme fremmøde.

- Det er dejligt at have Sebastian i salen. Det er en stor ære for mig og for hele holdet, siger instruktør Jesper Dupont.

Jesper Dupont er også godt tilfreds med aftenens forestilling, og han kan endelig ånde lettet op.

- Jeg er meget tilfreds. Det er dejligt, at det hele samler sig. Nu tør jeg godt tage en øl, griner han, inden han tager en velfortjent tår.

Annonce
Efter forestillingen blev Jesper Dupont hyldet på scenen for sit store arbejde. Foto: Palle Gram
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Annonce