Annonce
Erhverv

Hædret af direktør-netværk: Vaskerinørder årets robotvirksomhed

Adm. direktør Mads Andresen med sin nye Galschiøtt-figur med vinger. Efter prisoverrækkelsen på Odense Stadion skulle Andresen haste videre for at nå et fly til Oslo på forretningsrejse. Foto: Jonas Legarth
Robotfirmaet har netop landet sin største ordre nogensinde, og torsdag vandt Inwatec så prisen som Årets Robotvirksomhed. Det er første gang, prisen uddeles, og det er kun direktører fra robotklyngen, der kan stemme.

- Det er lidt som at vinde en pris i Superligaen, hvor det er de andre spillere, der giver dig prisen.

Adm. direktør Mads Andresen var i forvejen en glad mand, for hans virksomhed Inwatec, der bygger robotanlæg til vaskeribranchen, har netop landet dens største ordre nogensinde på 10 millioner kroner til en kunde i Dallas i USA.

Smilet fik dog et stort nøk opad torsdag, da han som den første vandt prisen som Årets Robotvirksomhed 2019 hos det netværk for adm. direktør, som Odense Robotics etablerede for et år siden. Inwatec vandt især for sit arbejde med talenter.

Sammenligningen med Superligaen gav god mening, da prisen blev uddelt ved en middag for 60 robotchefer i loungen på Nature Energy Park. Det er dog ikke fodboldspillere, men netop robotklyngens direktører, der har stemt på Inwatec, som var et af seks indstillede firmaer.

Vinder Mads Andresen, med sin figur, flankeret af Lars Holm, t.h., centerdirektør i Nykredit, der er sponsor på prisen, og adm. direktør i Effimat Storage Technology og næstformand i Odense Robotics, Jørgen Flemming Ladefoged. Yderst til højre holder forretningsdirektør i Odense Robotics, Mikkel Christoffersen, blomsterbuketten til prisvinderen. Den blev leveret hjem til Andresens hustru, da Inwatech-direktøren selv hastede videre til Norge straks efter eventen. Foto: Jonas Legarth
Annonce

Pølser til de ansatte

- Jeg har ligesom mange andre her vundet priser før, men den her er noget særligt, fordi det er jer, der har stemt, lød det fra Mads Andresen, da han fik overrakt blomster, et indrammet vinderbevis og en figur i bronze, som den fynske kunstner Jens Galschiøt står bag.

- Vi har fire gazeller, men den her slår dem da, sagde Andresen og kiggede stolt på kunstværket, som er en sammensmeltning af en robot og et menneske tilført et sæt vinger.

Prisen gives i samarbejde med Nykredit, hvor centerdirektør Lars Holm ikke kun har sponsoreret Galschiøt-figuren men også havde sikret, at der er en præmie til teknologi-nørderne i firmaet, som har kreeret hashtagget #laundrynerds til de sociale medier.

- De skal også have en præmie, så de får en pølsevogn i to timer, sagde Nykredit-direktøren.

Udover Inwatec var MIR, Kobots, Lorenz Technology, Robot Nordic og Blue Ocean Robotics indstillet til prisen.

Inwatec-direktør Mads Andresen med dagens høst efter, at han og virksomheden torsdag blev kåret som Årets Robotvirksomhed 2019 af det CEO-netværk, som Odense Robotics har etableret for klyngens robotchefer. Foto: Jonas Legarth
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce