Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hæderspris til bæredygtige familieboliger i Årslev

Det nye byggeri med bæredygtige familieboliger på Lehnsmarken udløser nu en pris fra "By og Land Midtfyn".
Den almennyttige boligforening Civica er i Lehnsmarken er lykkedes med at skabe kvalitet for beboerne og forhindre unødigt ressourceforbrug. Det hædrede foreningen By og Land Midtfyn med en pris på Arkitekturens Dag 7. oktober.

Årslev: De 40 bæredygtige familieboliger på Lehnsmarken får nu en pris for smukt og fremtidssikret byggeri.

Foreningen By og Land Midtfyn overrakte prisen til den almennyttige boligforening Civica, som har opført boligerne på Lehnsmarken 2a-16e i Årslev. Prisoverrækkelsen fandt sted på Arkitekturens Dag mandag aften ved et debatmøde om arkitekturpolitik på Polymeren i Årslev.

"Prisen gives for et arkitektonisk spændende og fremtidssikret alment boligbyggeri, opført med bæredygtige materialer", lyder det fra By og Land Midtfyn, der i begrundelsen for prisen også fremfører at:

"Bæredygtighed handler om at skabe kvalitet for beboerne og forhindre unødigt ressourceforbrug. I Lehnsmarken synes dette at gå op i en højere enhed. Samtidig er bebyggelsen et godt eksempel på, at man kan bygge med kvalitet og bo på andre måder end i parcelhuse i Årslev-Sønder Nærå."

Annonce

Roser til Søllinge og skole i Ringe

By og Land Midtfyn giver desuden rosende omtale til to andre byggeprojekter på Midtfyn.

"Foreningen til forskønnelse af Søllinge får ros for den forbilledlige renovering af landsbyens kerne, der nu er gennemført omkring gadekæret, den nyplantede frugthave bag den gamle skole, bystævnet og parkeringspladsen ved kirken og skolen. Anlægsarbejdet er udført med enkle midler og på smukkeste vis med lokalt initiativ og lokal arbejdskraft, kombineret med professionel planlægning og udførelse.

By og Land Midtfyn fæster sig desuden ved renoveringen af Nordagerskolen i Ringe, hvor sydfløjen er fornyet med god arkitektur og gode materialer til glæde for byens større børn", lyder det fra foreningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce