Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hæderspris til bæredygtige familieboliger i Årslev

Det nye byggeri med bæredygtige familieboliger på Lehnsmarken udløser nu en pris fra "By og Land Midtfyn".
Den almennyttige boligforening Civica er i Lehnsmarken er lykkedes med at skabe kvalitet for beboerne og forhindre unødigt ressourceforbrug. Det hædrede foreningen By og Land Midtfyn med en pris på Arkitekturens Dag 7. oktober.

Årslev: De 40 bæredygtige familieboliger på Lehnsmarken får nu en pris for smukt og fremtidssikret byggeri.

Foreningen By og Land Midtfyn overrakte prisen til den almennyttige boligforening Civica, som har opført boligerne på Lehnsmarken 2a-16e i Årslev. Prisoverrækkelsen fandt sted på Arkitekturens Dag mandag aften ved et debatmøde om arkitekturpolitik på Polymeren i Årslev.

"Prisen gives for et arkitektonisk spændende og fremtidssikret alment boligbyggeri, opført med bæredygtige materialer", lyder det fra By og Land Midtfyn, der i begrundelsen for prisen også fremfører at:

"Bæredygtighed handler om at skabe kvalitet for beboerne og forhindre unødigt ressourceforbrug. I Lehnsmarken synes dette at gå op i en højere enhed. Samtidig er bebyggelsen et godt eksempel på, at man kan bygge med kvalitet og bo på andre måder end i parcelhuse i Årslev-Sønder Nærå."

Annonce

Roser til Søllinge og skole i Ringe

By og Land Midtfyn giver desuden rosende omtale til to andre byggeprojekter på Midtfyn.

"Foreningen til forskønnelse af Søllinge får ros for den forbilledlige renovering af landsbyens kerne, der nu er gennemført omkring gadekæret, den nyplantede frugthave bag den gamle skole, bystævnet og parkeringspladsen ved kirken og skolen. Anlægsarbejdet er udført med enkle midler og på smukkeste vis med lokalt initiativ og lokal arbejdskraft, kombineret med professionel planlægning og udførelse.

By og Land Midtfyn fæster sig desuden ved renoveringen af Nordagerskolen i Ringe, hvor sydfløjen er fornyet med god arkitektur og gode materialer til glæde for byens større børn", lyder det fra foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce